Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 242,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 242,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Världen ser annorlunda ut när du förstår hur den fungerar. Samhällsvetenskapsprogrammet handlar om samhället vi lever i, både det lokala och globala. Vill du ha koll på vad som händer och veta varför det händer? Då är programmet helt rätt för dig.

Hos oss väljer du mellan två inriktningar: Samhällskunskap eller Beteendevetenskap. Oberoende inriktning får du en bred utbildning som gör dig väl förberedd inför vidare studier på högskola eller universitet.

På Samhällsprogrammet får du verktyg för att förstå din samtid och vår gemensamma historia. Du lär dig hur samhället och människorna i det fungerar och vad som styr våra handlingar och beslut. Som samhällsvetare är det självklart att ha ett internationellt perspektiv. Du lär dig att analysera och kommunicera både i bild, tal och skrift. Du får träna dig i ett vetenskapligt förhållningssätt, att arbeta i projektform, ställa upp olika teoretiska modeller, och dra slutsatser utifrån dessa.

Oavsett vilken inriktning du väljer får du gå i modernt utrustade salar med tillgång till studierum för självstudier. Vi har också ett välutrustat bibliotek som kan komma väl till pass när du ska göra dina fördjupningsarbeten. Under utbildningen kommer du att göra många studiebesök och studieresor. Du har stora möjligheter att bredda och fördjupa dig inom programmet.

Sedan 2016 är vi utsedda till “Skola för mänskliga rättigheter” av Amnesty, vi är också ambassadörsskola för Europaparlamentet

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har gått Samhällsvetenskapsprogrammet satsar efter vidare studier på att bli lärare, jurist, personalvetare, psykolog, projektledare, journalist, informatör, forskare, bibliotekarie eller arkitekt.

Samhällsprogrammet gör dig väl förberedd för högskola och universitet. Du har också en bred behörighet och kan bli i stort sett vad du vill inom det samhällsvetenskapliga området. Här har du möjlighet att maximera dina meritpoäng.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad