Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Odengymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 198,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 198,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Odengymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Odengymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och rustar dig för studier inom ett brett område. Du får studera frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö vilket ger dig ökad förståelse för hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Du utvecklar ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. I de programgemensamma ämnena läser du kurser inom bl.a. psykologi, filosofi och moderna språk. Under åk 3 får du möjlighet att åka på språkresa.

Samhällsvetenskapliga programmet på Odengymnasiet har inriktningen Medier, information och kommunikation. Du lär dig kommunicera i tal, skrift och bild och granska källor. Hur arbetar en journalist? Får man skriva vad som helst i bloggar och sociala medier och hur uppfattar vi reklam i tidningar, radio och TV? 

Lär dig hur media fungerar

På inriktningen Medier, information och kommunikation lär du dig om hur olika medier fungerar samt den grafiska utformningens betydelse för att skapa en bra kommunikation. I årskurs 2 läser du framförallt kurser inom journalistik, reklam, samhälle och kommunikation samt medieproduktion. Du får studera hur mediesamhället har utvecklats under de senaste hundra åren i takt med att tekniken i stort har utvecklats. Hur har medieutvecklingen sett ut och vad kan vi förvänta oss i framtiden? I årskurs 3 fördjupas dina kunskaper ytterligare.

Praktiska övningar

Du utvecklar din kreativa sida, bl.a. genom att arbeta strategiskt med text och bild i digitala kanaler. Du lär dig att behärska verktyg och applikationer som krävs för god kommunikation. Rent praktiskt kan det t.ex. innebära att göra en marknadsförings-
kampanj, arbeta med ett fotoprojekt, utforma en hemsida, formge ett bokomslag eller lära dig att skapa logotyper.

Plugga vidare inom journalistik, information och reklam

Du får göra arbetsplatsbesök på företag som arbetar med journalistik, reklam och kommunikation. Programmets inriktning ger dig goda möjligheter till fortsatta studier på universitet och högskola inom till exempel journalistik, information och reklam.

Några av kurserna du läser i Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningen Medier, information och kommunikation är:

  • Journalistik, reklam och information 1 100p
  • Medieproduktion 1 100p
  • Medier, samhälle och kommunikation 1 100p
  • Psykologi 2a 50p

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Mariam och Osama på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Galbayar och Andreas läser på Odengymnasiet

Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Odengymnasiet
Instrumentvägen 31
12653 Hägersten

Odengymnasiet, Örnsberg 

Odengymnasiet välkomnar dig till en atmosfär där du kommer att känna dig hemma från första dagen. Skolan erbjuder tre nationella gymnasieprogram varav två är högskoleförberedande och ett yrkesförberedande. För dig som saknar behörighet finns Introduktionsprogram.  På skolan arbetar yrkesskickliga och engagerade lärare för att vägleda dig genom...

Läs mer om Odengymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
1/5
EG
01 sep 2022
Förändring i skolan behöves!

Det behöves mycket förändring i skolan, mer rutin i skolan behöves! lärare som byts ut varje termin/år! Maten i skolan är ingen höjdare!

5/5
Pooh
27 jan 2022

Jag tycker att allt med skolan är bra men ibland kan det vara väldigt stökigt. Maten brukar aldrig variera utan det är mest samma hela tiden. Eleverna kan var stökiga och ibland...

Visa hela
5/5
negin,fatimah
27 jan 2022
Grym skola

Vi är nöjda och tycker om Odengymnasiet, och vi känner trygghet här!

Sponsrad