Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation
Odengymnasiet
Om utbildningen
Samhällsvetenskapsprogrammet på Odengymnasiet
Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och rustar dig för studier inom ett brett område. Du får studera frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö vilket ger dig ökad förståelse för hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Du utvecklar ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. I de programgemensamma ämnena läser du kurser inom bl.a. psykologi, filosofi och moderna språk. Under åk 3 får du möjlighet att åka på språkresa.
Samhällsvetenskapliga programmet på Odengymnasiet har inriktningen Medier, information och kommunikation. Du lär dig kommunicera i tal, skrift och bild och granska källor. Hur arbetar en journalist? Får man skriva vad som helst i bloggar och sociala medier och hur uppfattar vi reklam i tidningar, radio och TV?
Lär dig hur media fungerar
På inriktningen Medier, information och kommunikation lär du dig om hur olika medier fungerar samt den grafiska utformningens betydelse för att skapa en bra kommunikation. I årskurs 2 läser du framförallt kurser inom journalistik, reklam, samhälle och kommunikation samt medieproduktion. Du får studera hur mediesamhället har utvecklats under de senaste hundra åren i takt med att tekniken i stort har utvecklats. Hur har medieutvecklingen sett ut och vad kan vi förvänta oss i framtiden? I årskurs 3 fördjupas dina kunskaper ytterligare.
Praktiska övningar
Du utvecklar din kreativa sida, bl.a. genom att arbeta strategiskt med text och bild i digitala kanaler. Du lär dig att behärska verktyg och applikationer som krävs för god kommunikation. Rent praktiskt kan det t.ex. innebära att göra en marknadsförings-
kampanj, arbeta med ett fotoprojekt, utforma en hemsida, formge ett bokomslag eller lära dig att skapa logotyper.
Plugga vidare inom journalistik, information och reklam
Du får göra arbetsplatsbesök på företag som arbetar med journalistik, reklam och kommunikation. Programmets inriktning ger dig goda möjligheter till fortsatta studier på universitet och högskola inom till exempel journalistik, information och reklam.
Några av kurserna du läser i Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningen Medier, information och kommunikation är:
- Journalistik, reklam och information 1 100p
- Medieproduktion 1 100p
- Medier, samhälle och kommunikation 1 100p
- Psykologi 2a 50p
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Reportage
Kontakta skolan
Odengymnasiet

Odengymnasiet, Örnsberg
Vi är en liten gymnasieskola nära belägen vackra Vinterviken vid Örnsbergs tunnelbanestation. Vår skola genomsyras av en trevlig och familjär stämning där lärare och elever arbetar tätt tillsammans. Vi har ljusa och rymliga lokaler med många grupprum, fräscha klassrum och...
Kontaktuppgifter
Odengymnasiet
Recensioner
Snittbetyg: 4,2
Baseras på 6 recensioner.För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation från Odengymnasiet, fyll i dina uppgifter:
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet!
Läs mer
Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer.
Läs mer
Det behöves mycket förändring i skolan, mer rutin i skolan behöves! lärare som byts ut varje termin/år! Maten i skolan är ingen höjdare!