Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 210,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 210,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två ungdomar som fotar

SA: Medier, information och kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation. Samhällsutvecklingen och teknikutvecklingen går hand i hand. Därför är vårt samhällsvetenskapliga program med inriktning medier, information och kommunikation anpassat för att du ska få en så bred och framtidssäkrad utbildning som möjligt. Du får en klassiskt bred samhällsvetenskaplig utbildning i grunden samtidigt som du erbjuds förmånen att arbeta med den senaste moderna tekniken. Bland annat kommer du att lära dig att skapa 3D-modeller och bygga virtuella miljöer anpassade för AR och VR. Du får också lära dig att bygga hemsidor, skapa filmer och spela in poddar. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som öppnar många dörrar för dig som efter examen vill studera vidare på universitet eller högskola.

Fördjupning: Media Production

Fördjupningen innehåller samhällsvetenskap, digital design och medie- produktion. Du kommer utöver en klassisk samhällsvetenskaplig utbildning också få lära dig att skapa 3D-modeller och bygga virtuella miljöer, samt utveckla webbsidor, skapa poddar och göra film. Vi har modern utrustning i våra VR/AR-labb och arbetar med aktuell programvara och de senaste platt- formarna för att du ska behärska tekniken i digitalt skapande. Detta är en fördjupning för dig som vill läsa Samhälle men också är intresserad av design och media.

Om programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du att få en bred kunskap inom samtliga samhällsvetenskapliga områden med möjlighet för fördjupning inom beteendevetenskap eller medieämnen.

Om inriktningen

Inriktningen medier, information och kommunikation ska ge kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. Du kommer att få studera journalistik, information och medier både praktiskt och teoretiskt. Hos oss får även möjligheten att undersöka hur media påverkar människor individuellt och i grupp.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Uppsala? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Uppsala
Campus Polacksbacken Lägerhyddsvägen 2, hus 3
752 37 Uppsala

Välkommen till NTI Gymnasiet i Uppsala!

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du än...

Läs mer om NTI Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Sponsrad