Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Young Business Creatives
Programinformation
Nacka
Samhällsvetenskapsprogrammet
Klassrum

Film

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information & kommunikation

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation

Att förändra världen betyder att förändra samhället, och YBC:s samhällsvetenskapliga program ger dig grunden för att aktivt vara med och påverka framtiden. Programmet är högskoleförberedande och ger dig bland annat kunskaper om hur samhället ser ut i Sverige och övriga världen, om människor, demokrati och kommunikation. Men det som skiljer det från andra samhällsprogram är att det fokuserar på kreativitet och entreprenörskap - att du ska förverkliga dina idéer.

På YBC kan du välja mellan två inriktningar Samhällsvetenskapsprogrammet,  antingen väljer du inriktningen beteendevetenskap eller inriktningen medier, samhälle och kommunikation. Det som skiljer de två inriktningarna åt är att du på inriktningen beteendevetenskap läser mer kurser inom psykologi och sociologi. På inriktningen medier, samhälle och kommunikation läser du olika kurser inom mediaproduktion.

Inriktning Medier, information och kommunikation

Du som vill förändra världen genom att kommunicera och arbeta med journalistik, skapa opinion eller nya trender, väljer inriktningen medier, information och kommunikation. Möjligheterna är obegränsade – oavsett om du drömmer om att skriva artiklar som får genomslag, skapa effektiva reklamkampanjer eller bli en framgångsrik influencer.

Programmet ger dig en bred samhällsvetenskaplig utbildning och är perfekt för dig som är intresserad av människor, samhällsfrågor och media. Du lär dig förstå hur samhället fungerar, får kunskaper om mediernas roll och påverkan och hur du förmedlar budskap som väcker intresse. Du studerar journalistik, information och reklam där teoretiska kunskaper varvas med att du praktiskt får prova på att kommunicera med text, bild och ljud. Du får bland annat möjlighet att arbeta med poddar och att producera tv och film i vår mobila tv-studio, produktioner som sedan visas i vår egen kanal YBC Play.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Young Business Creatives

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...


Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Young Business Creatives

Experimentgatan 7
131 45 Nacka

 Visa telefonnummer
www.ybc.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation från Young Business Creatives, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till YBC
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information