Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2023-02-09
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet på Östra gymnasiet

Förbered dig för framtiden på Samhällsvetenskapsprogrammet! Hur förmedlar man ett budskap på bästa sätt? Hur stor roll har medierna i samhället idag och hur påverkas vi? Väljer du inriktningen Medier, information och kommunikation på Samhällsvetenskapsprogrammet får du studera journalistik, information och reklam.

Inriktning Medier, information och kommunikation

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation öppnar du många vägar och får en mycket bred utbildning som ger dig många valmöjligheter till vidare högskolestudier. Är du intresserad av människor, samhällsfrågor, internationella relationer eller media och journalistik är detta programmet för dig.

På Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation varvar du praktiska övningar i bild, text och ljud med teoretiska kunskaper. Du kommer förutom de kurser (350p) som ingår i själva inriktningen även att läsa Samhällskunskap 2 (100p). Kurser i inriktningen:

  • Journalistik, reklam och information  (100 p)
  • Medieproduktion (100 p)
  • Medier, samhälle och kommunikation (100 p)
  • Psykologi 2 (50 p) 
  • Samhällskunskap 2 – 100p

Framtiden efter Samhällsvetenskapsprogrammet

När du är klar med utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, information och kommunikation på Östra Gymnasiet och med eventuella vidare studier kanske du jobbar som journalist, samhällsvetare, lärare, statsvetare, advokat, art director, copywriter, säljare, human resources manager, marknadsförare, socionom eller psykolog.

Östra gymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, information och kommunikation, med flera olika programfördjupningar. Programfördjupning kommer du att välja till år 2 och 3, men det kan vara idé att redan nu fundera på vad man själv tycker är intressant som utgångspunkt i sitt gymnasie- och utbildningsval.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupningar inom inriktning Medier, information & kommunikation (SA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiets inriktning Beteendevetenskap erbjuds följande val av programfördjupningar:

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Juridik och Kriminologi

Ta reda på hur skyddet av de mänskliga rättigheterna fungerar i Sverige och internationellt. Lär dig mer om våra grundlagar, om EU-rätt, hur det går till i en rättegång och om olika syn på brott och straff.

Kurser:
Kriminologi – 100p
Rätten och samhället – 100p

Pedagogik & ledarskap

Lär dig om människors lärande, utveckling och socialisation i olika sammanhang. Vad ledarskap är, ledarskap ur olika perspektiv samt hur individer och grupper påverkar och påverkas av ledaren. Fördjupningen har tydligt fokus på kommunikation, konflikt och konflikthantering.

Kurser: 
Pedagogiskt ledarskap – 100p
Lärande och utveckling – 100p

Socialt företagande 

Här fokus kommunikation, metod och analys av marknadsföring och marknadsinformation. Andra inslag är lagar, etik och hållbar utveckling kopplat till marknadsföring. Viktiga faktorer för affärsutveckling är ytterligare ett inslag. 

Kurser:
Entreprenörskap – 100p
Marknadskommunikation – 100p

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.   Östra...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Ludvig

Jag är jättenöjd med mitt val av gymnasium! Trots att min gymnasietid blev som den blev så är jag ändå riktigt nöjd med min tid på Östra. Det är inte en dag då jag ångrat mitt val av gymnasium. Det är ganska högt tempo i kurserna, men lärarna lyssnar på eleverna och anpassar undervisningen för att alla ska lyckas så bra som möjligt. Rekommendera...

Visa hela
Natalia

När jag letade efter ett gymnasium så letade jag efter en plats där man hade många väger att välja. En skola där man verkligen kunde läsa dem kursen som man själv tyckte var intressanta. Det tycker jag östra har gett mig. När jag valde samhällsprogrammet så kände jag fortfarande som om något saknades. Jag ville även läsa juridik men det saknade...

Visa hela
Sofia

Jag är super nöjd med mitt val, då jag inte bara får jobba med ämnen utan även får vara kreativ och få jobba med filmproduktion. Sen att jag får göra det östra gymnasiet där jag trivs jätte bra och har hittat massa nya vänner och en skola som inte bara tänker skola skola skola utan även arrangerar danstävlingar och fritidsaktiviteter som långfä...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information