Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 232,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Informationskväll
2021-05-04
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på S:t Eriks gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett av de bredare programmen du kan läsa på gymnasiet och ger dig goda förutsättningar för fortsatta studier på högskola/universitet efter gymnasiet. Utbildningen ger dig kunskaper om samhällsförhållanden runt om i världen, om samspelet mellan individ och samhälle och om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.

Inriktningen Medier, information och kommunikation

För dig som läser den här inriktningen på samhällsvetenskapsprogrammet väntar en utbildning där du lär dig om journalistik, reklam och media samt får göra praktiska övningar inom de olika journalistiska yrkesområdena. På S:t Eriks gymnasium har du som elev tillgång till nybyggda studios där du kan arbeta med inspelning av ljud och bild, ljussättning, redigering och sändning.

Efter avslutad utbildning kommer du kunna:

  • Skriva, fotografera och publicera nyheter och reportage för Webb och tidning
  • Spela in, redigera och publicera nyheter och reportage både för TV, Radio och Webb
  • Arbeta i Radio och TV-studio.
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Gonzaz mamma
(4)
Väldigt nöjd med min sons utbildning, skola, lärare än så länge. Han har bara gått ett halvår men över förväntan. Kan rekommendera denna skola varmt!
Sammediaebäst
(5)
Jag älskar skolan. Den är stor och fin. Jag älskar biblioteket och fått massa hjälp av bibliotekarien. Hon har haft lektioner i hur vi kan hitta bra material till gymnasiearbetet och det har hjälpt mig jätte mycket. Visste inte att bibliotekarier gjorde sånt. Jag har oxå frågat henne för att få hjälp med gymnasiearbetet o hitta länkar o komma i ...
S:t Eriks gymnasium/Bibliotekarie Kommentar:
Hej!
Så roligt att höra! Det är precis sånt som bibliotekarier ska göra. 😊 Lycka till med ditt gymnasiearbete och du är varmt välkommen tillbaka om du undrar över något eller behöver mer hjälp!
Visa hela
David
(4)
Vissa lärare är fullkomligt usla och inkompetenta, vilket gör att lektionerna känns otroligt onödiga ibland, vilket i sin tur leder till frånvaro. Några få är bra. Resurserna är dock väldigt, väldigt bra. Studior, iMacs, datorer överallt, stort bibliotek osv finns. Maten är toppklass, om man jämför med andra skolor. Stämningen ska jag e...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: