Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Inriktning Medier, information och kommunikation

Tänker du dig en framtid där du arbetar med journalistik, information eller reklam? Då är denna inriktning en bra början. Du kommer under tre år lära sig mer om genom ljud och bild, skriva texter riktade till olika målgrupper och att producera film.

”Filmerna vi gjorde tillsammans i min grupp var det roligaste jag gjorde under hela min skoltid!” (Robin, elev)

Här är utbildningen för dig som vill utveckla din förmåga att kommunicera. Du lär dig om journalistik, reklam, foto, film och ljud. Du omsätter teoretiska begrepp och principer i praktiska uppgifter, som att designa reklamaffischer, göra fotoreportage, berätta genom ljud och bild, skriva texter riktade till olika målgrupper och producera film. Genom att visa upp dina produktioner får du erfarenhet av målgruppsanpassning och återkoppling.

En del av arbetet sker i projektform, både i grupp och individuellt. Arbetssättet lär dig att jobba mot tydliga mål och att planera dina uppgifter på ett strukturerat och effektivt sätt. Som stöd i dina studier har du kunniga och engagerade lärare och välutrustade mediesalar. Vi samarbetar med Ekonomiprogrammet kring Ung företagsamhet. Detta ger praktisk förståelse av hur det går till att starta företag i ett team med olika kompetenser – en viktig erfarenhet för framtidens medieproducent. 

Tre år på Nacka gymnasium ger en bra grund till fortsatta studier på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad