Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 225,0) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Arbeta med media på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping får du vara en del av nyhetsredaktionen! Här tas många olika talanger tillvara. Är du grym på att skriva? Gillar att fotografera eller vill jobba med layout och reklam? På Klara Teoretiska Gymnasiums tidning Signerat Ung får du utveckla dina kunskaper och färdigheter inom något av alla spännande medieområden som täcks in inom media, journalistik och reklam. Tidningen har vunnit flera priser, bland annat för Sveriges bästa skoltidskrift.

Grafisk kommunikation och textkommunikation 

På Samhällsvetenskapsprogrammet läser du ämnen som samhällskunskap, naturkunskap, filosofi, psykologi och moderna språk som ger dig en bra grund för fortsatta studier. Du läser också medieämnen som grafisk kommunikation, textkommunikation och fotografisk bild.

Många framtidsmöjligheter

Medier, information och kommunikation är inriktningen som ger både praktisk erfarenhet och en gedigen grund för vidare studier och du kan själv välja om du vill läsa vidare eller direkt försöka slå dig in i mediebranschen efter gymnasiet. Exempel på yrken du kan utbilda dig till efter gymnasiet är journalist, kommunikatör och grafisk formgivare. 

Möjlighet att läsa språk

För dig som är mycket intresserad av Moderna språk så erbjuder Klara Teoretiska Gymnasium Linköping även steg 5 i Tyska, Spanska och Franska, där skolan även gör en språk- och kulturresa till respektive land.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

Läs om Adam på Ekonomiprogrammet

Eleven Adam berättar mer om sina framtidsplaner och hur det är driva UF-företag. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping!

Klara Teoretiska Gymnasium vill vara en skola att längta till. För att prestera bra i skolan är det viktigt att du trivs och har förutsättningar att lyckas. Här får du precis de verktyg du behöver, oavsett om du har höga...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Hamngatan 2
582 18 Linköping

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation från Klara Teoretiska Gymnasium Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Läs om Adam på Ekonomiprogrammet

Eleven Adam berättar mer om sina framtidsplaner och hur det är driva UF-företag. 

Läs mer