Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Östra gymnasiet

i Stockholm (+ 2 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - med pendeltåg dit tar det endast 20 minuter från Stockholm city, 17 min från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.  

Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler stod klara 2005 och erbjuder en härlig och trygg miljö, som skapar möjligheter till utveckling och lärande. Hela skolan genomsyras av en familjär stämning där alla (elever och personal) samarbetar, hjälper och stöttar varandra. Skolans personal prisas ofta och nyligen blev skolsköterskans utsedd till Sveriges bästa skolsköterska och lärare får ofta utmärkelser.

Välj mellan fem gymnasieprogram: Ekonomi (EK), Naturvetenskap (NA), Samhällsvetenskap (SA), Teknik (TE) eller El- och energi (EE). 

Sista dag för Elev för en dag är måndag 15 maj 2023!
Du kan prova på en skoldag på Östra på EK, NA, SA, TE och EE.

Läsårets sista Öppet Hus - fredag 12 maj kl. 14-16:30
Östra har haft 1 270 besökande nior (med föräldrar) på Öppet hus läsåret 2022/23. Nu är det dags för det åttonde och sista Öppet Hus för läsåret. Varmt Välkommen Fredag 12 maj klockan 14-16:30. Ställ frågor till elevambassadörer och få en guidad rundvandring i skolan. Adress: Östra gymnasiet, Kvartettvägen 2, Trångsund (kommer du med pendeltåg är det station Skogås som gäller och ca 3 minuters promenad från stationen).

Utveckla dina spetskompetenser på Östra

- Vi utökar ständigt elevernas möjligheter att utveckla sina spetskompetenser. Vilket skapar en dynamisk miljö, som förbereder eleverna för fortsatta studier och framtida yrkesliv, säger Stefan Vilkman rektor på Östra gymnasiet.

Till exempel inleddes under vårterminen 2022 ett samarbete med Stockholms universitet i matematik. Finns även kurser inom problemlösning i matematik och fysik. Möjlighet att fördjupa sig inom investeringar via kurs i aktiekunskap och även en valbar kurs inom kriminalteknik. Dessutom spetsutbildningar inom datorteknik på TE och EE. Några exempel på fördjupningar är marketing & management, social business, matematik, juridikpaket och KTH-paket.

Gå musikkurser på EK, NA, SA och TE

På Östra gymnasiet kan du utvecklas inom musik, men samtidigt gå ett bredare teoretiskt program. Förutom kurser inom musik, ingår även konserter på skolan då musik-eleverna spelar och sjunger. Musikkurser finns på EK, NA, SA och TE. 

Spetsutbildning inom eventteknik på El- och energi
På El- och energiprogrammet finns den unika fördjupningen eventteknik, en spännande breddningskurs inom ljud-, ljus- och bildproduktion. Östra har all utrustning som behövs och du kommer att få testa på så kallade ”skarpa projekt” (använda dina kunskaper i verkligheten). 

Lär känna Östra - Elev för en dag eller Walk&Talk!

Elev för en dag är ett bra sätt att ta reda på hur Östra är en helt vanlig skoldag. Var med på 2-3 lektioner, ät lunch och häng med kompisgänget till den elevambassadör som tar hand om dig under hela besöket. Gör en intresseanmälan direkt här på gymnasium.se eller på skolans hemsida.

Det finns även något som heter Walk&Talk - en guidad rundtur i skolan tillsammans med en elev från det program och inriktning du är intresserad av. Du får se nästan alla delar av skolan (dock inget klassrumsbesök) och kan ställa alla dina frågor du har.

Är du intresserad och vill veta mer om Östra gymnasietvänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Skola där du som elev trivs

Skolans årliga enkätundersökning i årskurs 2 visar att eleverna känner sig trygga och att det råder en positiv stämning på skolan. Elever och personal trivs helt enkelt på Östra, något som bland annat märks genom elevernas höga närvaro och att alla värnar om den fysiska miljön. Utöver skolans elevhälsoteam, finns även ett trygghetsteam som förebygger och stoppar kränkande behandling och mobbning.

Anpassad gymnasieskola på Östra gymnasiet

Anpassad gymnasieskola (Särskolan) på Östra gymnasiets är en modern verksamhet med lång erfarenhet, som är integrerad med Östras ungdomsgymnasium. Särskolan har sin egen programkorridor med till exempel klassrum, hemkunskapskök, samlingsrum och studierum. Även delar av gymnasiets gemensamma utrymmen används av särskolan, såsom exempelvis bibliotek, matsal, café, bildsal, musikrum, idrottshall och gym.

Östra gymnasiet erbjuder både nationellt program - estetiska verksamheter och individuella programmet inom gymnasiesärskolan. 


Är du intresserad och vill veta mer om Östra gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Östra gymnasiet

Huvudman

Huddinge kommun

Kommunal gymnasieskola

Läs mer här

5 gymnasieskolor

Program

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Flera orter (3)
4,2 (5)
Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant Flera orter (3)
4,0 (4)
Ekonomiprogrammet, Juridik Flera orter (3)
5,0 (6)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Flera orter (3)
4,7 (13)
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle Flera orter (3)
4,7 (3)
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant Flera orter (3)
5,0 (3)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Flera orter (3)
3,9 (10)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Flera orter (3)
4,7 (3)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap Flera orter (3)
4,2 (6)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant Flera orter (3)
5,0 (2)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Flera orter (3)
4,5 (4)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Flera orter (3)
4,6 (5)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant Flera orter (3)
4,7 (3)
Yrkesprogram
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik Flera orter (3)
4,0 (2)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Flera orter (3)
Specialprogram
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4) Flera orter (3)
5,0 (1)

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Östra gymnasiet.

Hitta till skolan

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Tel: 08-535 361 40
www.huddinge.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 75 recensioner
Skriv en recension
5/5
Tilda
19 apr 2021

Östra gymnasiet är en bra skola med ambitiösa elever. Jag är nöjd med mitt val av skola och känner att jag under de år jag gått på Östra både passat in på skolan och fått en bra...

Visa hela
5/5
Agnes
02 mar 2021

En jättebra skola med välkomnande miljö och uppmuntrande lärare! Det är väldigt god mat och finns alltid yoghurt och mycket grönsaker, och oftast även dagens soppa om man inte s...

Visa hela
4/5
E
25 feb 2021

Att gå estetinriktningen är nog det bästa valet jag kunde ha tagit inför gymnasiet. Läste en normal ekonomiutbildning men fick samtidigt musiken och en andra klass på köpet. Vä...

Visa hela
Sponsrad