Visa gymnasium.se som: Mobil

Infokväll på Östra gymnasiet

Träffa elever, SYV, lärare och rektor. Gemensam info om skolan och våra utbildningar kl. 19:00 i matsalen. Därefter guidad rundtur och möjlighet att ställa frågor. Plus fika i vårt mysiga café. Portarna öppnas kl. 18:30. Välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-17    Tid:   18:45   Läs mer
Datum:   2023-02-09    Tid:   18:45   Läs mer

Östra live drop-in kl 14-16:30

Bli guidad av en elevambassadör genom skolan och ställ frågor om Östra gymnasiet och de utbildningar du är intresserad av. Välkommen!  

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-27    Tid:   14:00   Läs mer

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.  

Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler stod klara 2005 och erbjuder en härlig och trygg miljö, som skapar möjligheter till utveckling och lärande. Hela skolan genomsyras av en familjär stämning där alla (elever och personal) samarbetar, hjälper och stöttar varandra. Välj mellan fem gymnasieprogram: Ekonomi (EK), Naturvetenskap (NA), Samhällsvetenskap (SA), Teknik (TE) eller El- och energi (EE). 

Utveckla dina spetskompetenser på Östra

- Vi utökar ständigt elevernas möjligheter att utveckla sina spetskompetenser. Vilket skapar en dynamisk miljö, som förbereder eleverna för fortsatta studier och framtida yrkesliv, säger Stefan Vilkman rektor på Östra gymnasiet.

Till exempel inleddes under vårterminen 2022 ett samarbete med Stockholms universitet i matematik. Finns även kurser inom problemlösning i matematik och fysik. Möjlighet att fördjupa sig inom investeringar via kurs i aktiekunskap och även en valbar kurs inom kriminalteknik. Dessutom spetsutbildningar inom datorteknik på TE och EE. Några exempel på fördjupningar är marketing & management, social business, matematik, juridikpaket och KTH-paket.

Musikintresserad - välj estet på EK, NA, SA och TE

På Östra gymnasiet kan du utvecklas inom musik, men samtidigt gå ett bredare teoretiskt program. Förutom kurser inom musik, ingår även konserter på skolan då estet-eleverna spelar och sjunger. Estet musik finns på EK, NA, SA och TE. 

Spetsutbildning inom eventteknik
På El- och energiprogrammet finns den unika fördjupningen eventteknik, en spännande breddningskurs inom ljud-, ljus- och bildproduktion. Östra har all utrustning som behövs och du kommer att få testa på så kallade ”skarpa projekt” (använda dina kunskaper i verkligheten). 

Lär känna Östra - Elev för en dag eller Walk&Talk!

Elev för en dag är ett bra sätt att ta reda på hur Östra är en helt vanlig skoldag. Var med på 2-3 lektioner, ät lunch och häng med kompisgänget till den elevambassadör som tar hand om dig under hela besöket. Gör en intresseanmälan direkt här på gymnasium.se eller på skolans hemsida.

Det finns även något som heter Walk&Talk - en guidad rundtur i skolan tillsammans med en elev från det program och inriktning du är intresserad av. Du får se nästan alla delar av skolan (dock inget klassrumsbesök) och kan ställa alla dina frågor du har.

Är du intresserad och vill veta mer om Östra gymnasietvänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Skola där du som elev trivs

Skolans årliga enkätundersökning i årskurs 2 visar att eleverna känner sig trygga och att det råder en positiv stämning på skolan. Elever och personal trivs helt enkelt på Östra, något som bland annat märks genom elevernas höga närvaro och att alla värnar om den fysiska miljön. Utöver skolans elevhälsoteam, finns även ett trygghetsteam som förebygger och stoppar kränkande behandling och mobbning.

Gymnasiesärskola på Östra gymnasiet

Särskolan på Östra gymnasiets är en modern verksamhet med lång erfarenhet, som är integrerad med Östras ungdomsgymnasium. Särskolan har sin egen programkorridor med till exempel klassrum, hemkunskapskök, samlingsrum och studierum. Även delar av gymnasiets gemensamma utrymmen används av särskolan, såsom exempelvis bibliotek, matsal, café, bildsal, musikrum, idrottshall och gym.

Östra gymnasiet erbjuder både nationellt program - estetiska verksamheter och individuella programmet inom gymnasiesärskolan. 


Är du intresserad och vill veta mer om Östra gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Flera orter (3)
4,2 (5)
Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant Flera orter (3)
4,0 (4)
Ekonomiprogrammet, Juridik Flera orter (3)
5,0 (6)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Flera orter (3)
4,7 (13)
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle Flera orter (3)
4,7 (3)
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant Flera orter (3)
5,0 (3)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Flera orter (3)
3,9 (10)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Flera orter (3)
4,7 (3)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap Flera orter (3)
4,2 (6)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant Flera orter (3)
5,0 (2)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Flera orter (3)
4,5 (4)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Flera orter (3)
4,6 (5)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant Flera orter (3)
4,7 (3)
Yrkesprogram
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik Flera orter (3)
4,0 (2)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Flera orter (3)
Specialprogram
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4) Flera orter (3)
5,0 (1)

Ta kontakt

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Östra gymnasiet.

Kontaktuppgifter

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 75 recensioner.

Tilda
Östra gymnasiet är en bra skola med ambitiösa elever. Jag är nöjd med mitt val av skola och känner att jag under de år jag gått på Östra både passat in på skolan och fått en bra utbildning. Att välja ekonomi juridik var ett bra val då det är en rolig utbildning, men även mycket lärorik. Skolan brukar även vanligtvis arrangera roliga evenemang me...
Visa hela
Agnes
En jättebra skola med välkomnande miljö och uppmuntrande lärare! Det är väldigt god mat och finns alltid yoghurt och mycket grönsaker, och oftast även dagens soppa om man inte skulle tycka om maten. Det är väldigt skönt att skolan är indelad i flera olika korridorer så inte alla elever behöver trängas in på samma plats. Det gör att det blir en v...
Visa hela
E
Att gå estetinriktningen är nog det bästa valet jag kunde ha tagit inför gymnasiet. Läste en normal ekonomiutbildning men fick samtidigt musiken och en andra klass på köpet. Vännerna jag har träffat, hur mycket jag utvecklats som person och hur roligt jag har haft det samtidigt som jag kan läsa vidare på universitetet gör att jag rekommenderar ...
Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 75 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information