Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Östra gymnasiet, i Stockholm (+2 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
12 april, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
12 april, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet

Vill du driva ett eget företag i framtiden? Då ska du gå Ekonomiprogrammet!

Om du är nyfiken på företagande och entreprenörskap är det här programmet för dig. På Ekonomiprogrammet lär du dig grunderna i ekonomi och juridik. Du får också lära dig om olika ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar och om internationella sammanslutningar och avtal.

Genom att lära dig om entreprenörskap utvecklar du din kompetens och får kunskap om hur du kan använda ditt engagemang för att förverkliga dina idéer. Utbildningen ger en bred samhällsvetenskaplig grund men med en twist inför dina fortsatta studier på högskola eller universitet!

Inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi är för dig som är intresserad av företagsekonomi som t.ex. redovisning, kalkylering, marknadsföring och även ledarskap. Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi ger dig kunskaper i hur man startar och driver ett företag. 

I årskurs 3 får du prova på att starta ett företag och utveckla en affärsidé. Detta via att starta ett UF-företag med några av dina klasskamrater. Östra har en långtgående satsning på UF-företagande och våra UF företag är väldigt framgångsrika och deltar på mässor och event både i Sverige och utomlands. Våren 2023 var till exempel Matica UF från Östra, svensk representant på en internationell mässa för Ung företagsamhet i Riga (Lettland). Matica UF har utvecklat en återanvändbar bivaxduk, som kan ersätta användandet av platsfolie.

Framtiden efter Ekonomiprogrammet på Östra gymnasiet

När du har gått färdigt Ekonomiprogrammet och är klar med eventuella vidare studier kan du jobba som till exempel civilekonom, key account manager, revisor, marknadsförare, controller, administratör, banktjänsteman eller starta ditt eget företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Trångsund

Programfördjupningar inom inriktning Ekonomi (EK)

På Ekonomiprogrammet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar (inklusive kurser) för dig som läser inriktning Ekonomi:

Juridik och Kriminologi

Ta reda på hur skyddet av de mänskliga rättigheterna fungerar i Sverige och internationellt. Lär dig mer om våra grundlagar, om EU-rätt, hur det går till i en rättegång och om olika syn på brott och straff.

Kurser:
Kriminologi – 100p
Rätten och samhället – 100p

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Marketing & Management

Här får du lära dig om olika former av ledarskap, grupprocesser samt hur man kommunicerar och motiverar i en organisation. Dessutom får du lära dig lagar och grunder inom inom marknadsföring, t.ex. marknadsstrategier, PR och omvärldsanalys. 

Kurser: 
Ledarskap och organisation – 100p
Marknadsföring – 100p

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Clara
04 mar 2024
Ekonomi juridik

Så bra lärare och så bra stämning på skolan! Ångrar inte mitt val alls. Så många roliga aktiviteter på skolan och juridikläraren är till och med utbildad jurist. Massor med rätt...

Visa hela
4/5
Sara
17 dec 2018
Min väg till Östra Gymnasiet

Min väg till Östra Gymnasiet började på gymnaisemässan. Jag hade, som de flesta andra, ingen aning om varken var eller vad jag ville gå och var såklart nervös inför detta val. N...

Visa hela
4/5
Josefine Karlsson
17 mar 2017
En bra skola med många valmöjligheter!

Skolan är bra. Mycket fokus på oss elever och vad vi tycker om undervisningen. Maten är ok, äter vegetarisk mat och det är mycket quorn och soja så inte så stor variation. Skola...

Visa hela
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever som samarbetar, hjälper och stöttar varandra till goda studieresultat. Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler stod klara 2005 och erbjuder en härlig och trygg miljö. Sammanhållning...

Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad