Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2023-02-09
Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Vill du driva ett eget företag i framtiden? Då ska du gå Ekonomiprogrammet!

Om du är nyfiken på företagande och entreprenörskap är det här programmet för dig. På Ekonomiprogrammet lär du dig grunderna i ekonomi och juridik. Du får också lära dig om olika ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar och om internationella sammanslutningar och avtal.

Genom att lära dig om entreprenörskap utvecklar du din kompetens och får kunskap om hur du kan använda ditt engagemang för att förverkliga dina idéer. Utbildningen ger en bred samhällsvetenskaplig grund men med en twist inför dina fortsatta studier på högskola eller universitet!

Inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi är för dig som är intresserad av företagsekonomi som t.ex. redovisning, kalkylering, marknadsföring och även ledarskap. Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi ger dig kunskaper i hur man startar och driver ett företag. 

Framtiden efter Ekonomiprogrammet på Östra gymnasiet

När du har gått färdigt Ekonomiprogrammet och är klar med eventuella vidare studier kan du jobba som till exempel civilekonom, key account manager, revisor, marknadsförare, controller, administratör, banktjänsteman eller starta ditt eget företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupningar inom inriktning Ekonomi (EK)

På Ekonomiprogrammet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar (inklusive kurser) för dig som läser inriktning Ekonomi:

Juridik och Kriminologi

Ta reda på hur skyddet av de mänskliga rättigheterna fungerar i Sverige och internationellt. Lär dig mer om våra grundlagar, om EU-rätt, hur det går till i en rättegång och om olika syn på brott och straff.

Kurser:
Kriminologi – 100p
Rätten och samhället – 100p

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Marketing & Management

Här får du lära dig om olika former av ledarskap, grupprocesser samt hur man kommunicerar och motiverar i en organisation. Dessutom får du lära dig lagar och grunder inom inom marknadsföring, t.ex. marknadsstrategier, PR och omvärldsanalys. 

Kurser: 
Ledarskap och organisation – 100p
Marknadsföring – 100p

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.   Östra...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 5 recensioner.

Sara

Min väg till Östra Gymnasiet började på gymnaisemässan. Jag hade, som de flesta andra, ingen aning om varken var eller vad jag ville gå och var såklart nervös inför detta val. När jag gick runt på mässan kände jag mig till en början ganska vilsen, men sen kom jag till Östra Gymnasiets monter och då förändrades det. Jag kände redan på håll att de...

Visa hela
Josefine Karlsson

Skolan är bra. Mycket fokus på oss elever och vad vi tycker om undervisningen. Maten är ok, äter vegetarisk mat och det är mycket quorn och soja så inte så stor variation. Skolan är öppen och ljus vilket jag gillar. Även fast jag gått ekonomi ekonomi finns det många möjligheter på skolan då det bl.a. finns egna val inom pogramfördjupningar (200 ...

Visa hela
Linnéa

Jag går i årskurs 2 på ekonomi inriktningen och är supernöjd med mitt val! Härlig stämning bland elever och lärare, dessutom så är lokalerna fräscha och ljusa. Maten är över förväntan och det är något jag värderar högt! Helt rätt val som passade mig perfekt!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information