Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 237,5
(medelvärde: 276,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 237,5
(medelvärde: 276,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Är du intresserad av ekonom, juridik eller kanske av att driva ett eget företag i framtiden? Då är ekonomiprogrammet ett val för dig. Programmet ger dig en bred bas att stå på oavsett om du efter gymnasiet vill läsa vidare på högskola och universitet eller om du vill starta din egen verksamhet. Dina framtidsval är många. Hos oss kan du välja inriktningarna ekonomi eller juridik, beroende på vad du har för intresse. Vårt mål är att ge dig en högklassig utbildning inom ekonomi- och juridikområdet. Du kommer få kunskaper om ekonomi och juridik för både privatpersoner, företag och för samhället som stort.

Vi erbjuder alla våra elever på ekonomiprogrammet att, i samarbete med Ung företagsamhet, driva sitt eget företag under ett år. Detta är ett utmärkt tillfälle att utveckla sina entreprenöriella förmågor och skapa kontaktnät inför framtiden. Under dina år på Växjö Fria Gymnasium arbetar vi på att förbättra din initiativförmåga, din kreativitet och din förmåga att lösa problem. Formerna för arbetet varierar beroende på ämne, kurs och område. Vi samarbetar med både näringsliv och myndigheter genom externa föreläsare och studiebesök.

Du kan kombinera dina studier på Ekonomiprogrammet med våra profilidrotter. Dessutom erbjuder vi våra nationellt godkända idrottsutbildningar i ishockey, fotboll och innebandy.

Inriktning Ekonomi

Ekonomiinriktningen ger dig fördjupade kunskaper inom företagsekonomi och entreprenörskap. Du får även möjlighet att starta, driva och utveckla ett eget företag

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Växjö Fria Gymnasium
Storgatan 82 C
35246 Växjö

Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria gymnasium är en fristående skola som erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesförberedande program. För dig som är idrottsintresserad erbjuder alla skolans program en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, fotboll och innebandy. Det finns även möjlighet att välja till en...

Läs mer om Växjö Fria Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad