Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Norrköping Fria Läroverk
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 50 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 165,0
    (medelvärde: 208,4) * statistik från 2019/20
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomi på Norrköping Fria Läroverk

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar i högre grad än på traditionella ekonomiutbildningar på gymnasiet. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

År 1 på Ekonomiprogrammet (EK), Entreprenörskap

Första året på Ekonomiprogrammet (EK), Entreprenörskap får du en bred förståelse för ämnet. Du fokuserar på ekonomi och företagande samtidigt som du läser många förberedande kurser inför en högskoleutbildning. Med kurser som Företagsekonomi och Entreprenörskap provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom ekonomiområdet.

År 2 på Ekonomiprogrammet (EK), Entreprenörskap

Andra året på Ekonomiprogrammet (EK), Entreprenörskap fördjupas din kunskap inom företagsekonomi samtidigt som du läser kurser i Personlig försäljning. Med individuella val och ditt UF-företag väljer du själv vilket område du vill utveckla och specialisera dig inom. Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurser inom exempelvis Matematik och Engelska som förbereder dig för högskolan.

År 3 på Ekonomiprogrammet (EK), Entreprenörskap

Tredje året på Ekonomiprogrammet (EK), Entreprenörskap läser du breddande kurser inom till exempel Psykologi och Juridik. Dessutom har du möjligheten att till själv välja inriktning för din utbildning genom individuella val och gymnasiearbete. Dina val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom särskilda delar av ekonomiområdet.

Läs vidare inom ekonomi eller marknadsföring efter Fria Läroverken

Ekonomiprogrammet, Ekonomi är högskoleförberedande och kan bli ditt första steg mot vidare studier och en framtida karriär exempelvis:
•    Civilekonom
•    Redovisningskonsult
•    Jurist
•    Fastighetsmäklare
•    Marknadsförare

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Norrköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrköping Fria Läroverk

Kvarngatan 34
602 40 Norrköping

 Visa telefonnummer
norrkoping.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Norrköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information