Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Östra gymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationskväll
7 november, 2024 18:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationskväll
7 november, 2024 18:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Juridik

Ekonomiprogrammet

Vill du analysera och lösa juridiska problem? Välj Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik på Östra gymnasiet!

I stort är Ekonomi ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande, juridik och psykologi.

Och på inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet kommer du utveckla din förmåga att analysera, bedöma och lösa juridiska problem. Du lär dig om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och kommer att upptäcka att vår lagstiftning påverkas av internationell rätt.

Eleverna på Ekonomi Juridik har regelbundet Rättegångsspel där de får träna på att lösa juridiska problem och tvister. Dessutom brukar Juridik-eleverna på Östra med framgång mäta sina "jurist-krafter" genom att delta i Skol-SM i Juridik.

Under utbildningens gång kommer du även att studera ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld. Vilket ger dig insikt i människors sätt att tänka, känna, handla och samspela med andra människor.

Lär känna Ekonomiprogrammet: Elev för en dag eller Infokväll!

Mellan september och mitten av maj är du (i årskurs 8-9) Varmt Välkommen som Elev För en Dag på Ekonomi på Östra gymnasiet. Du anmäler dig på vår webb.

Eller besök en av våra Infokvällar och träffa elever och lärare från Ekonomiprogrammet. Varmt välkommen följande datum läsåret 2024/25 (portarna öppnas kl. 18:30 och kl. 19 gemensam info i matsalen):
Torsdag 7 november 2024
Onsdag 27 november 2024
Måndag 9 december 2024
Tisdag 14 januari 2025
Torsdag 6 februari 2025

Möjliga jobb efter utbildningen

När du har gått färdigt Ekonomiprogrammet och är klar med eventuella vidare studier kanske du jobbar som civilekonom, key account manager, revisor, marknadsförare, controller, jurist/advokat, banktjänsteman, administratör eller startar ditt eget företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Programfördjupningar inom inriktning Juridik (EK)

På Ekonomiprogrammet kommer du på våren i årskurs 1 att välja en programfördjupning (med start höstterminen i åk 2). På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar (inklusive kurser) för dig som läser inriktning Juridik:

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Marketing & Management

Här får du lära dig om olika former av ledarskap, grupprocesser samt hur man kommunicerar och motiverar i en organisation. Dessutom får du lära dig lagar och grunder inom inom marknadsföring, t.ex. marknadsstrategier, PR och omvärldsanalys. 

Kurser: 
Ledarskap och organisation – 100p
Marknadsföring – 100p

Juristpaket

Det här paketet riktar sig till dig som inriktning juridik och vill ha en gedigen juridisk utbildning. Vi läser EU-rätt och du får träning i rättegångsspel och att arbeta med case i de centrala juridiska områdena, precis som på en advokatbyrå. Målet är att vi deltar i skol-SM i juridik. 

Kurser: 
EU-rätt – 100p
Juridisk fördjupning – 100p

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik ger dig en högskoleförberedande examen

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Tilda
19 apr 2021

Östra gymnasiet är en bra skola med ambitiösa elever. Jag är nöjd med mitt val av skola och känner att jag under de år jag gått på Östra både passat in på skolan och fått en bra...

Visa hela
5/5
Samra
15 jan 2019
5/5 stjärnor

Östra gymnasium är en trygg skola med duktiga lärare och motiverade elever. Programmet ger en djup inblick i juridik på ett intressant vis med lagböcker, rättegångsspel, rättegå...

Visa hela
5/5
Emil F
10 jan 2019
Att välja Ekonomi Juridik på Östra gymnasiet var bland det bästa jag gjort

Jag tycker att utbildningen är jättebra, juridikämnerna är väldigt roliga och man känner verkligen att man lär sig saker som man kommer ha användning för i vuxenlivet. Det är vä...

Visa hela
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever som samarbetar, hjälper och stöttar varandra till goda studieresultat. Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler (högt i tak och stora fönster) stod klara 2005 och erbjuder...

Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad