Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 290 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 282,5
    (medelvärde: 302,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-02
2023-04-27

Film

Ekonomiprogrammet inriktning Juridik

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik på ProCivitas Stockholm

Är du intresserad av hur det är att driva eget företag? Vad som krävs för att vara en bra ledare, eller hur man marknadsför en produkt på bästa sätt? Genom att läsa Ekonomiprogrammet får du svar på många av dessa frågor. Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet samt lagar och andra författningar som styr eller påverkar företag, organisationer och privatliv. Dessutom får du en bred högskoleförberedande gymnasieutbildning i ryggen, vilket ger dig många möjligheter till vidare studier.

Andra kunskaper du utvecklar under din tid på ekonomiprogrammet på ProCivitas Stockholm är bland annat inom samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du lär dig både ekonomins spelregler och juridikens lagar men du lär dig också hur det är att driva ett företag i praktiken. Du får även läsa Psykologi vilket ger dig en förståelse för hur människor tänker, känner och handlar – kunskaper som är viktiga att ha med sig inom både juridik och ekonomi.

Inriktning Juridik

  • Affärsjuridik
  • Filosofi 1
  • Psykologi 2 A 50
  • Rätten och samhället

Driv eget UF-företag

Under ditt andra år på ekonomiprogrammet får du vara med och starta upp och driva eget företag tillsammans med ett par klasskamrater. Ni utvecklar då helt själva en affärsidé, skaffar leverantörer och kunder och gör upp budgetar.

Bli diplomerad gymnasieekonom

På ProCivitas Stockholm kan du som elev på ekonomiprogrammet bli diplomerad gymnasieekonom, något som ger dig ökad konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Mentorsprogrammet på ProCivitas bygger broar till arbetslivet

ProCivitas Stockholm har flyttat till nya Campus Södermalm. Med flytten till moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler kan vi nu erbjuda våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress är Tullgårdsgatan 12.Har du höga ambitioner? Vår målsättning är det blir...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Nöjd etta
Skolan är jättebra! Jag har gått ProCivitas i lite mer än 2 månader och är så nöjd över mitt skolval. Jag skulle säga att det är ganska blandat folk som söker till ProCivitas, så oroa er inte för att alla är snobbiga, rika osv. Lärarna är underbara och finns alltid tillgängliga om man vill prata eller har frågor. Sammanhållningen i min klass är ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från ProCivitas privata gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information