Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 265,0
(medelvärde: 277,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 265,0
(medelvärde: 277,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Förbered dig för högskolan och universitetet på Ekonomiprogrammet! Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra ger dig behörighet till högskoleutbildningar inom både ekonomi, och juridik, och dessutom samhällsvetenskap och humaniora.

På Ekonomiprogrammets inriktning Juridik får du lära dig om vårt rättssystem och företagens villkor. Du läser också psykologi, vilket ger dig kunskaper om hur människan tänker, känner och agerar.

Genom inriktningens kurser i Juridik utvecklar du en förmåga att analysera och bedöma juridiska problem. Ekonomiprogrammet är brett och ger dig många möjligheter och yrkesval inom de flesta branscher och verksamheter.

Entreprenörskap och företagande

På Ekonomiprogrammet, Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra lär du dig om företagande och du får dessutom prova på att starta eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Under ett år av utbildningen arbetar du med företaget, från affärsidé till årsredovisning och bokslut.

Det finns också möjlighet för dig att välja till moderna språk och mer matematik för att rusta dig inför antagningen till attraktiva högskolor i landet.Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

För att du ska få så bra möjligheter att studera vidare efter gymnasiet kan du även välja till moderna pråk och mer matematk på Klara Södra Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra
Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra har flyttat till Campus Södermalm. Här läser du som vill studera vidare efter gymnasiet. Vårt mål är att du efter gymnasiet ska ha goda ämneskunskaper, väl utvecklad studieförmåga och vara utrustad för en akademisk utbildning. ...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Anonym
05 sep 2022

Superbra skola!!! Nice stämning och allmänt bra vibe, lärarna är bra och hjälper alltid! Ända är väl att det är blockschema så lite svårt att lära känna folk då man bara har typ...

Visa hela
Sponsrad