Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Bromma Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 490 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 267,5
    (medelvärde: 288,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-18
2022-01-25

Ekonomiprogrammet, Juridik

Läs juridik på Bromma gymnasium

Läs inriktning Juridik på Ekonomiprogrammet

Bromma gymnasiums Ekonomiprogram passar dig som vill stimulera ditt intresse – både nationellt och internationellt – för ekonomi, samhälle och historia. Du vill utveckla och bygga upp dina kunskaper och din kompetens inom dessa områden. Efter Ekonomiprogrammet är du förberedd för fortsatta studier på universitet och högskola.

Ekonomiska förhållanden som tidigare varit under nationell kontroll har idag allt större påverkan av det som sker runt om i världen. Betydelsen av nationella gränser har minskat. Sätten att kommunicera förändras och förnyas. Informationstekniken gör det möjligt med ett snabbare informationsutbyte och en effektiv hantering av en stor mängd information. Det blir allt viktigare att kritiskt kunna bedöma tillförlitligheten i svåröverskådliga informationsmängder.

Bromma gymnasium vill med denna utbildning möta det behov av färdigheter och kunskaper som efterfrågas i Sverige, övriga Europa och med sikte på internationellt samarbete.

Allt fler elever kommer till just ekonomiutbildningen på Bromma gymnasium för att de anser skolan vara en viktig plattform för sitt eget framtidsbygge.

Få kontakter med omvärlden

För att du som elev ska få mer direkta erfarenheter av näringslivet ger Bromma gymnasium dig kontakter utanför skolan som:

  • UF – Ung Företagsamhet
  • Stiftelsen Företagsam
  • Rotary i Västerled
  • Externa föreläsare från näringslivet

Under ledning av erfarna, behöriga och engagerade lärare får du en god och genomtänkt utbildning på Ekonomiprogrammet oavsett om du är inriktad på att jobba direkt efter gymnasiet eller redan nu är inställd på att studera vidare. 

Utbildning som låter dig utvecklas på flera plan

Bromma gymnasium ger dig en utbildning som värdesätter ansvar och ömsesidig respekt och som ger dig förberedelse för högre studier i såväl Sverige som utomlands. Här får du solida baskunskaper, goda språkkunskaper och möjlighet att utveckla din kommunikativa kompetens. Du har god tillgång till informationsteknik och centrala begrepp är problemlösning och samarbete.

Välj inriktning

Du kan välja mellan två inriktningar på Bromma gymnasium; ekonomi eller juridik. Läs mer om inriktning Juridik här nedanför.

Innehåll på inriktning Juridik

Väljer du inriktning juridik får du kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder utvecklas också på denna inriktning.

Programfördjupning 

  • Företagsekonomi 2
  • Ledarskap och organisation
  • Fördjupningsval
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrott och studier

Idrott och studier på Bromma gymnasium

Bromma gymnasium har ett begränsat antal platser på sina nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) i fotboll och basket, men skolan erbjuder dig också andra möjligheter att kombinera idrott och studier.

På det program du väljer har du möjlighet att läsa kurserna Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2. Inom ämnet Idrott och hälsa får du möjlighet att utvecklas i din idrott och kombinera detta med din gymnasieutbildning på Bromma gymnasium. Du läser idrottskurserna som individuellt val i årskurs 1 och 2 och läser i övrigt med dina klasskamrater på programmet. Sammanlagt läser du 200 poäng inom vald idrott.

Du gör ditt val redan när du väljer utbildning via Gymnasieantagningen. Kom ihåg att ange redan då vilken idrott din ansökan gäller. 

Basket

Bromma gymnasium samarbetar med Alvik Basket och har samma instruktörer som för skolans elitidrottsutbildningar. Undervisningen sker i skolans egna lokaler och i Stora Mossens idrottshall.

Fotboll

I fotbollsundervisningen samarbetar skolan sedan länge med Brommapojkarna och deras talangutvecklare. Undervisningen sker i skolans egna lokaler samt på Stora Mossens IP.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Bromma Gymnasium

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...


Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Bromma Gymnasium

Bromma Gymnasium

Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

 Visa telefonnummer
brommagymnasium.stockholm.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Bromma Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information