Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet
Inga recensioner än

Ekonomiprogrammet, Juridik

Bromma Gymnasium, i Stockholm
Antal elever
Antal elever: cirka 530 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 255,0
(medelvärde: 282,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 530 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 255,0
(medelvärde: 282,3)
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Juridik

Läs juridik på Bromma gymnasium

Läs inriktning Juridik på Ekonomiprogrammet

Bromma gymnasiums Ekonomiprogram passar dig som vill stimulera ditt intresse – både nationellt och internationellt – för ekonomi, samhälle och historia. Du vill utveckla och bygga upp dina kunskaper och din kompetens inom dessa områden. Efter Ekonomiprogrammet är du förberedd för fortsatta studier på universitet och högskola.

Ekonomiska förhållanden som tidigare varit under nationell kontroll har idag allt större påverkan av det som sker runt om i världen. Betydelsen av nationella gränser har minskat. Sätten att kommunicera förändras och förnyas. Informationstekniken gör det möjligt med ett snabbare informationsutbyte och en effektiv hantering av en stor mängd information. Det blir allt viktigare att kritiskt kunna bedöma tillförlitligheten i svåröverskådliga informationsmängder.

Bromma gymnasium vill med denna utbildning möta det behov av färdigheter och kunskaper som efterfrågas i Sverige, övriga Europa och med sikte på internationellt samarbete.

Allt fler elever kommer till just ekonomiutbildningen på Bromma gymnasium för att de anser skolan vara en viktig plattform för sitt eget framtidsbygge.

Få kontakter med omvärlden

För att du som elev ska få mer direkta erfarenheter av näringslivet ger Bromma gymnasium dig kontakter utanför skolan som:

  • UF – Ung Företagsamhet
  • Stiftelsen Företagsam
  • Rotary i Västerled
  • Externa föreläsare från näringslivet

Under ledning av erfarna, behöriga och engagerade lärare får du en god och genomtänkt utbildning på Ekonomiprogrammet oavsett om du är inriktad på att jobba direkt efter gymnasiet eller redan nu är inställd på att studera vidare. 

Utbildning som låter dig utvecklas på flera plan

Bromma gymnasium ger dig en utbildning som värdesätter ansvar och ömsesidig respekt och som ger dig förberedelse för högre studier i såväl Sverige som utomlands. Här får du solida baskunskaper, goda språkkunskaper och möjlighet att utveckla din kommunikativa kompetens. Du har god tillgång till informationsteknik och centrala begrepp är problemlösning och samarbete.

Välj inriktning

Du kan välja mellan två inriktningar på Bromma gymnasium; ekonomi eller juridik. Läs mer om inriktning Juridik här nedanför.

Innehåll på inriktning Juridik

Väljer du inriktning juridik får du kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder utvecklas också på denna inriktning.

Programfördjupning 

  • Företagsekonomi 2
  • Ledarskap och organisation
  • Fördjupningsval
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.
Bromma Gymnasium
Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...

Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad