Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Sjölins Gymnasium Nacka
Programinformation
Nacka, Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 272,5
    (medelvärde: 293,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-26
2022-05-04
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Sjölins

På Ekonomiprogrammet på Sjölins Gymnasium Nacka får du lära dig om företagsekonomi, samhällsekonomi, juridik och entreprenörskap. Du får också kunskap i casemetodik.

Möjlighet att få meritpoäng

På Ekonomiprogrammet på Sjölins Gymnasium Nacka får du kunskap inom områden som entreprenörskap, juridik, samhällsekonomi och företagsekonomi och du får också studera casemetodik. På skolan får du också möjlighet att läsa avancerade kurser i matematik och engelska, så att du ska kunna få maximala meritpoäng. Det finns också möjlighet att välja andra kurser som kan ge dig extra meritpoäng inför att du söker till högskola eller universitet.

Lärarna på Ekonomiprogrammet

Lärarna som undervisar på programmet har bra kunskaper om vad som krävs av dig i framtiden som ekonom och jurist. De har stor kunskap och lång erfarenhet inom områdena ekonomi och juridik. För att du ska utvecklas som person kommer du få handledning, ha en nära kontakt med lärarna och en individuell studieplan kommer upprättas.

Inriktning Ekonomi

På inriktningen Ekonomi får du lära dig mer om ledarskap, redovisning, kalkylering, organisation och marknadsföring. Du får därmed bra kunskaper för att kunna starta och driva ett eget företag. Som fördjupning på programmet får du också läsa Psykologi 2, Filosofi 1, Marknadsföring och Affärsjuridik.

Studera vidare efter utbildningen

Efter att ha läst Ekonomiprogrammet på Sjölins är du väl förberedd för att studera vidare på universitet eller högskola. Exempelvis kan det vara passande att läsa ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm eller juridik vid Uppsala Universitet eller Lunds Universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Sjölins gymnasium präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Vårt mål är att varje elev ska växa som individ, nå bortom sina studiemål och trivas med sig själv. Undervisningen vilar på verklighetsbaserad pedagogik.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins gymnasium Nacka

På Sjölins gymnasium Nacka kan du läsa Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Gymnasieskolan ligger i Sickla och det tar bara några minuter att ta sig dit från Slussen, Värmdö, Tyresö och Södra Stockholm med buss eller tvärbana. Skolan ligger i ett...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins Gymnasium Nacka

Experimentgatan 7
131 54 Nacka

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Sjölins Gymnasium Nacka, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Juel läser Ekonomiprogrammet på ...

”Det bästa med programmet är att man blir väl förberedd inför vidare studier” säger Juel Berhane som går Ekonomiprogrammet på Sjölins Nacka.

Läs mer