Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet
Inga recensioner än

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Sjölins Gymnasium Nacka, i Stockholm (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 270,0
(medelvärde: 294,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 270,0
(medelvärde: 294,0)
Visit external partner site to learn more about course

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Sjölins

På Ekonomiprogrammet på Sjölins Gymnasium Nacka får du lära dig om företagsekonomi, samhällsekonomi, juridik och entreprenörskap. Du får också kunskap i casemetodik.

Möjlighet att få meritpoäng

På Ekonomiprogrammet på Sjölins Gymnasium Nacka får du kunskap inom områden som entreprenörskap, juridik, samhällsekonomi och företagsekonomi och du får också studera casemetodik. På skolan får du också möjlighet att läsa avancerade kurser i matematik och engelska, så att du ska kunna få maximala meritpoäng. Det finns också möjlighet att välja andra kurser som kan ge dig extra meritpoäng inför att du söker till högskola eller universitet.

Lärarna på Ekonomiprogrammet

Lärarna som undervisar på programmet har bra kunskaper om vad som krävs av dig i framtiden som ekonom och jurist. De har stor kunskap och lång erfarenhet inom områdena ekonomi och juridik. För att du ska utvecklas som person kommer du få handledning, ha en nära kontakt med lärarna och en individuell studieplan kommer upprättas.

Inriktning Ekonomi

På inriktningen Ekonomi får du lära dig mer om ledarskap, redovisning, kalkylering, organisation och marknadsföring. Du får därmed bra kunskaper för att kunna starta och driva ett eget företag. Som fördjupning på programmet får du också läsa Psykologi 2, Filosofi 1, Marknadsföring och Affärsjuridik.

Studera vidare efter utbildningen

Efter att ha läst Ekonomiprogrammet på Sjölins är du väl förberedd för att studera vidare på universitet eller högskola. Exempelvis kan det vara passande att läsa ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm eller juridik vid Uppsala Universitet eller Lunds Universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.
Sjölins Gymnasium Nacka
Experimentgatan 7
131 54 Nacka

Sjölins gymnasium Nacka

På Sjölins gymnasium Nacka kan du läsa Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Gymnasieskolan ligger i Sickla och det tar bara några minuter att ta sig dit från Slussen, Värmdö, Tyresö och Södra Stockholm med buss eller tvärbana. Skolan ligger i ett...

Läs mer om Sjölins Gymnasium Nacka och visa alla program.

Sponsrad