Visa gymnasium.se som: Mobil

Välkommen på öppet hus!

Välkommen på öppet hus hos Sjölins i Nacka. Du får se vår fina skola och höra mer om våra program och om hur case-metodik fungerar i praktiken. Träffa våra lärare och skolpersonal och ställ dina frågor direkt till våra trevliga elevambassadörer. 

Du hittar oss i Kunskapshuset, ett skolcampus invid Sickla köpcentrum. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-29    Tid:   18:00 - 20:00

Om skolan

Sjolinsnacka

Sjölins gymnasium Nacka

På Sjölins gymnasium Nacka kan du läsa Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Gymnasieskolan ligger i Sickla och det tar bara några minuter att ta sig dit från Slussen, Värmdö, Tyresö och Södra Stockholm med buss eller tvärbana. Skolan ligger i ett campus i den nybyggda Kunskapsgallerian tillsammans med tre andra gymnasieskolor.

Bra studiemiljö

Verksamheten på Sjölins gymnasium Nacka är upplagd för att du som elev ska få en så bra lärmiljö som möjligt. Detta gäller såväl skolans lokaler som är ljusa och väl anpassade för ändamålet som den intellektuella och sociala miljön, där skolan jobbar för att du ska känna dig trygg, glad och blir inspirerad att lära dig så mycket som möjligt under din gymnasietid. Lärarna har sina arbetsplatser i klassrummen vilket är en bidragande faktor till lugn och trygghet. Överlag har du en nära relation med såväl lärare som andra elever på Sjölins gymnasium Nacka.

Verklighetsbaserat lärande i ämnen och Case

På Sjölins arbetar vi dels med lektioner i enskilda ämnen som exempelvis matematik och engelska. Vi jobbar också mycket med undervisning i form av Sjölins case. Detta innebär att du i 6-8 veckors tid arbetar med utmaningar som kopplar samman flera olika ämnen genom verklighetsbaserat lärande.

Profil:  Global utveckling och socialt entreprenörskap

På skolan jobbar man med en profil mot global utveckling och i undervisningen tas globala samband mellan politik, kultur och ekonomi upp. Lärandet utgår ofta från viktiga frågor i debatter som just nu pågår i samhället. Frågor som hur sambandet ser ut mellan klimatförändringar och ekonomisk utveckling tas upp och den roll demokrati, konflikter och mänskliga rättigheter spelar i länders och regioners utvecklingsprocesser diskuteras.

Du som elev får möjlighet att påverka

När du är elev på Sjölins gymnasium Nacka får du dels lära dig om hur omvärlden fungerar, men framförallt får du också självförtroende och redskap som gör det möjligt för dig att vara med och påverka den. Du får lära dig vikten av att göra din röst hörd och i kursen Entreprenörskap finns det också möjlighet att vara med och engagera dig i olika projekt där du kan vara med och påverka.

Under din gymnasietid får du en egen dator. Du får också tillgång till moderna arbetsverktyg, applikationer och datorer som gör att undervisningen blir mer varierad.

Läs mer på Sjölins hemsida.


Är du intresserad och vill veta mer om Sjölins Gymnasium Nacka, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sjölins Gymnasium Nacka

Program

Video

På Sjölins gymnasium får du engagerade lärare, tydlig struktur och arbeta med case-metodik. Skolans mål är att du som elev ska växa som individ, nå bortom dina studiemål och trivas med dig själv. Pedagogiken är verklighetsbaserad och lektionerna en kombination av traditionell lärarledd undervisning och olika case. Välkommen till Sjölins i höst!

Reportage

Hannes & Alexandra läser natur på Sjölins Gymnasium Nacka

Hannes & Alexandra läser natur på Sjölins Gymnasium Nacka

Läs mer Sjölins Gymnasium Nacka

Hannes Risberg och Alexandra Nilsson går båda natur på Sjölins Gymnasium Nacka. De är nöjda med skolan, programmet och arbetssättet.
- Vi jobbar i case och det passar mig perfekt. Fler ämnen integreras i en uppgift och undervisningen känns mer lärorik och mycket roligare. Vi elever har ganska stort inflytande och kan ofta påverka hur vi ska examineras, säger Hannes.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Nacka.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Sjölins Gymnasium Nacka
 85,9%
Nacka
 88,8%
Sverige
 81,4%

Antal elever per lärare 2018

Sjölins Gymnasium Nacka 19,9
Nacka 16,1
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2018: 375


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

16,2 100,0 % 93,8 %
  Nacka Sverige År
Totalt antal studerande 32 2018
Genomsnittlig betygspoäng 16,2 15,3 14,6 2018
Andel behöriga till högskola 100,0 % 96,3 % 91,5 % 2018
Andel med examen inom 3 år 93,8 % 90,2 % 80,8 % 2018
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Sjölins Gymnasium Nacka

Experimentgatan 7
131 54 Nacka

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Sjölins Gymnasium Nacka, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.