Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Om utbildningen

Läs Ekonomi på Nacka gymnasium

Är du intresserad av en framtid som ekonom? Vill du knyta kontakter med näringslivet? På ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi får du inblick i företagandets roll och villkor i samhället.

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du lär dig grunderna i företagsekonomi, nationalekonomi, entreprenörskap och juridik.

På ekonomiprogrammet studerar du hur samhällets resurser ska användas på bästa sätt, hur ett företag är organiserat och hur det svenska rättsväsendet fungerar.

Inriktning Ekonomi

Entreprenörskap ligger i tiden! Här lär du dig att starta och driva ett företag enligt konceptet Ung Företagsamhet– från den första idén, via affärsplanen, till det färdiga företaget. Du får en unik praktisk erfarenhet av företagande och ovärderliga kontakter för framtiden, genom erfarna rådgivare från det lokala näringslivet. Internationella

kontakter är extra viktiga och i nuläget kan våra elever välja att göra sitt gymnasiearbete i samarbete med en gymnasieskola i Finland.

Genom kurser i företagsekonomi lär du dig grunderna i att driva ett företag, till exempel redovisning, kalkylering och marknadsföring. Inom juridiken får du bekanta dig med de lagar som styr företag och organisationer.

Utbildningen som helhet ger dig de kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor som du behöver, både privat och professionellt. Vi lägger extra stor vikt vid villkoren för hållbar utveckling, både ekonomiskt och socialt.

Efter gymnasiet

Vare sig du väljer att gå direkt ut i näringslivet eller att studera vidare så är du väl rustad – särskilt i och med de kontakter du knyter på en skola med 2 200 elever och ett stort internationellt nätverk.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.