Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Young Business Creatives
Programinformation
Nacka
Ekonomiprogrammet
Klassrum

Film

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Att förändra världen utan att blanda in ekonomi är i stort sett omöjligt, och vårt ekonomiprogram är en språngbräda till en framtid inom detta dynamiska område. Men ekonomiprogrammet på YBC är inte som andra ekonomiprogram. Självklart är det högskoleförberedande och ger dig kunskaper om samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Men det som skiljer det från andra ekonomiprogram är att det fokuserar på kreativitet och entreprenörskap – att du ska förverkliga dina idéer.

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Du som vill förändra världen inom det ekonomiska området väljer inriktningen ekonomi. Vi går mot en allt mer globaliserad ekonomi som innebär nya utmaningar. För att möta det nya, kommer kreativitet och entreprenörskap vara avgörande och viktiga egenskaper.

Dina möjligheter inom ekonomi är oändliga - du kanske vill skapa nästa svenska startup-succé, jobba med affärsutveckling, starta ett socialt företag, sitta i ledningsgrupp eller hjälpa småföretagare i utvecklingsländer att förverkliga sina drömmar.

Programmet ger dig kunskaper inom företagsekonomi, till exempel redovisning, kalkylering, marknadsföring och ledarskap. Du lär dig också om företagande och socialt entreprenörskap. Under årskurs 3 får du starta och driva ett eget företag inom vårt innovativa koncept Business Creative. Vi ordnar draknästen, egna företagsaktiviteter och festivaler i bland annat Sickla köpkvarter. Många av våra företag har de senaste åren varit mycket framgångsrika och vunnit priser.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Young Business Creatives

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...


Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Young Business Creatives

Experimentgatan 7
131 45 Nacka

 Visa telefonnummer
www.ybc.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Young Business Creatives, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till YBC
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information