Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Sjölins Gymnasium Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 290 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 215,0
    (medelvärde: 277,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-27
Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomi på Sjölins Gymnasium i Göteborg

Om du vill jobba med reklam, redovisning, företagsledning eller starta ditt eget företag så är detta rätt inriktning för dig. Under Sjölins case kommer du få ta del av de delar som utgör företag, hur de samverkar och vad som påverkar.

Case och möjlighet till extra meritpoäng

Det kommer att ingå casemetodik i undervisningen och skolan erbjuder avancerade kurser i matematik och engelska med tanke på värdet av maximala meritpoäng i framtiden. Du får dessutom möjlighet att läsa andra meritgivande kurser som kan vara bra att ha med dig i framtiden.

Inriktning Ekonomi (EKEKO)

Har du siktet inställt på börsen, rättssalen eller mäklaryrket så ska du välja Sjölins ekonomiprogram. Programmet ger dig en bred bas att bygga vidare på och möjligheten att välja inriktning för att du kan fokusera på det du är intresserad av. 

Företagsekonomi, entreprenörskap och matematik är ämnen som ingår om du väljer inriktningen ekonomi. Du kommer även kunna välja att läsa marknadsföring, psykologi och filosofi om du läser denna inriktning på Sjölins. Sjölins skolor samarbetar med Ung Företagsamhet och deltar vid UF-mässan. Här får du utmana och utveckla ditt affärssinne genom att starta ditt eget företag.

Möjligheter efter Ekonomiprogrammet

Efter Ekonomiprogrammet har du de bästa förutsättningarna för att studera vidare på högskola eller universitet till civilekonom, revisor, jurist, advokat och en massa annat. Läs vidare på Handelshögskolan i Stockholm, juridik vid Uppsala Universitet eller varför inte fortsätta plugga vid anrika Lunds Universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Sjölins gymnasium präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Vårt mål är att varje elev ska växa som individ, nå bortom sina studiemål och trivas med sig själv. Undervisningen vilar på verklighetsbaserad pedagogik.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörighet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg  En gymnasieskola nära verkligheten

Sjölins Gymnasium finns centralt beläget i Göteborg med närhet till Vasaplatsen och undervisningen sker i vackra lokaler i en anrik byggnad. Här läser idag cirka 600 elever. Vill du gå ett högskoleförberedande program på en skola som verkligen förbereder dig inför...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 1
41126 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Sjöllan
Sjölins är en skola för dig som verkligen vill lära dig men ändå inte ha en uppgift i varje ämne! Från att ha gått på två olika gymnasium så är detta verkligen att föredra. En härligt atmosfär på skolan med både elever och lärare gör att det är kul att gå till skolan de flesta dagar förutom då NP är men på vilken skola är de inte de? ;)
Johan
John
Hur bra som helst!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Sjölins Gymnasium Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Därför valde Elin Sjölins Göteborg!
Sjölins Gymnasium Göteborg

”Jag älskar att jobba med case och tycker att det fungerar jättebra”, säger Elin som läser Ekonomiprogrammet på Sjölins Göteborg. I den här intervjun berättar hon om hur det går till att jobba med case och varför man ska välja Sjölins!

Läs mer
Elin om Ekonomiprogrammet

 ”Jag älskar att jobba med case och tycker att det fungerar jättebra”, säger Elin som läser Ekonomiprogrammet på Sjölins. I den här intervjun berättar hon om hur det går till att jobba med case och varför man ska välja Sjölins!

Läs mer
Elin om Ekonomiprogrammet

”Jag älskar att jobba med case och tycker att det fungerar jättebra”, säger Elin som läser Ekonomiprogrammet på Sjölins Göteborg. I den här intervjun berättar hon om hur det går till att jobba med case och varför man ska välja Sjölins!

Läs mer