Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2023-02-09
Ekonomi + musik

Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant

Ekonomi och musik

Ekonomiprogrammet är en bred samhällsvetenskaplig och högskoleförberedande utbildning och på inriktning ekonomi + musik får du möjlighet att utvecklas inom musik samtidigt som du läser på EK. Förutom musik bygger innehållet i utbildningen på programstrukturen för inriktning ekonomi på EK-programmet.

Unik utbildning - innehåll

Utbildningen är nästintill unik och passar dig som är intresserad av och duktig på sång och/eller instrument. Den är också kvalitetssäkrad och godkänd av Skolverket.

På ekonomi + musik ingår följande inriktningskurser:

  • Instrument/sång 1 (100 p)
  • Musikproduktion 1 (100 p)
  • Ensemble 1-2 (200 p)
  • Matematik 3b (100 p)
  • Entreprenörskap och företagande (100 p)

Anordna och delta i konserter under gymnasiet

Inom musikområdet får du utveckla dina kunskaper i musik och din förmåga att gestalta musik. Här får du öva din samarbetsförmåga och ditt ansvarstagande för arbete i grupp som är viktigt inom musiken. Att anordna och delta i konserter i och utanför skolan är en del av utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Utbildningen är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.   Östra...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

E

Att gå estetinriktningen är nog det bästa valet jag kunde ha tagit inför gymnasiet. Läste en normal ekonomiutbildning men fick samtidigt musiken och en andra klass på köpet. Vännerna jag har träffat, hur mycket jag utvecklats som person och hur roligt jag har haft det samtidigt som jag kan läsa vidare på universitetet gör att jag rekommenderar ...

Visa hela
Emma

Jag är ofantligt nöjd med mitt val av gymnasium då det har format mig till den människan jag är idag. Detta beror både på de ambitiösa och skolmotiverade eleverna som har omgivit mig under dessa tre år på skolan, lärarna som har varit ute efter att vi ska förstå istället för att vi ska klara kursen samt skolan i sig som är i en ständig strävan e...

Visa hela
Evie

Ekonomi-estet är perfekt när man känner för att gå ekonomi-programmet men ändå vill ha en musik-undervisning på bra nivå. De praktiska musikämnena är en bra sak att ha när man går alla teoretiska-ämnen då det gör utbildningen lite roligare. Förutom att man får en bra och rolig musik-utbildning så lär man känna fler elever i olika program och års...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information