
Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4)
Läs till Gymnasieingenjör på Östra gymnasiet!
Östra gymnasiet erbjuder dig som läst teknikprogrammet möjligheten att läsa ett fjärde tekniskt år och därmed bli utbildad gymnasieingenjör. På Östra gymnasiet kan du läsa profilen informationsteknik med utgång mjukvarudesign där kurserna i utbildningen till stor del är inriktade mot programmering.
TE4-råd
Östra gymnasiet är måna om att erbjuda en utbildning som innehåller branschens mest efterfrågade kunskaper, och att den också utvecklas i enlighet med branschens behov. Därför samarbetar skolan med representanter från såväl IT-branschen som från högskolan i ett TE4-råd där dessa frågor diskuteras.
Utbildningens upplägg
Utbildningen Gymnasieingenjör består av totalt 900 poäng. I samråd med näringslivs- och högskolerepresentanter i TE4-rådet har Östra gymnasiet valt att satsa på kunskaper inom backend-programmering, då efterfrågan på den typen av programmerare är mycket stor på arbetsmarknaden.
Under utbildningen kommer du också att lära dig om traditionell projektmetodik, och få arbeta med mer moderna arbetssätt såsom SCRUM (en professionell projektplanerings-modell).
Vad är Backend-programmering?
Enkelt förklarat innebär backend-programmering den typ av kunskap som ligger till grund för systemutveckling. Du arbetar då bland annat med basbearbetning och databaser, och program du arbetar med kan vara C# och SQL. Även gränssnittsdesign har en del i utbildningen. Detta för att du ska kunna säkerställa att utseende och funktionalitet är kompatibla.
Nära samarbete genom APL
Under vårterminen på TE4 har du APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tack vare din praktikperiod får du ett nära samarbete med personer och företag ur näringslivet och högskolan. Din APL genomför du på ett företag som är knutet till utbildningen.
Arbetssätt likt det på högskolan
På det fjärde tekniska året får du som elev arbeta på ett sätt som liknar högskolans arbetssätt. Du läser en till två kurser åt gången, som sedan tenteras vid kursernas slut. Här varvas föreläsningar med laborationer och inlämningsuppgifter.
Egna lokaler
Som elev på TE4 på Östra gymnasiet har du tillgång till egna lokaler och föreläsningssalar för såväl arbete som trivsel. Här finns egna arbetsplatser med dockningsstationer där du kan arbeta med olika uppgifter.
CDIO-modellen
Utbildningen på Östra gymnasiet följer CDIO-modellen. Det innebär att du får arbeta från idé till färdig produkt via design och implementering.
Efter din gymnasieingenjörsexamen
Du är anställningsbar (och eftertraktad på arbetsmarknaden) direkt efter examen. Du kan arbeta med programmering generellt, skriva effektiv kod, jobba med befintliga program såväl som utveckla nya. Du kommer också att kunna delta i arbetet med systemutveckling på företag.
Behörighet
För att vara behörig till TE4 gymnasieingenjör måste du ha en gymnasieexamen från teknikprogrammet samt att utbildningen påbörjas senast det år då du fyller 22 år.
Ansökan
Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4)
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Gymnasieexamen
Gymnaseingenjörsexamen.
Ta kontakt med skolan
Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!
Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge. Östra...
Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet
Östra gymnasiet
Skolrecensioner
Snittbetyg: 5
Baseras på 1 recensioner.För att få mer information om Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4) från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information
Jag läste T4 2016-2017 och utbildningen hann med att lära ut otroligt mycket under den korta perioden (2 terminer). Allt man behövde för att utvecklas och bli en fullfjädrad utvecklare fanns till tillgängligt och det var mycket eget ansvar på pluggandet. Jätteviktigt att man kan hålla sig fokuserad och lägga ner tiden som behövs då det är mycket...