Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4)

Östra gymnasiet, i Stockholm (+2 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationskväll
11 december, 2023 19:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationskväll
11 december, 2023 19:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4)

Gymnasieingenjör

Läs till Gymnasieingenjör på Östra gymnasiet!

Om du har gymnasieexamen från teknikprogrammet i region Stockholm, har du möjligheten att läsa ett fjärde tekniskt år på Östra gymnasiet och få en eftertraktad yrkestitel som gymnasieingenjör. Du läser profilen informationsteknik med utgång mjukvarudesign där kurserna i utbildningen till stor del är inriktade mot programmering.

Backend-programmering - C# och SQL

I samråd med näringslivs- och högskolerepresentanterna i TE4-rådet, har Östra gymnasiet valt att satsa på kunskaper inom backend-programmering då efter­frågan på den typen av pro­grammerare är större på arbets­marknaden.

Som backend-programmerare arbetar du bland annat med bas­bearbetning och databaser. Exempel på program kan vara C# och SQL. I utbildningen får du också kunskaper om gränssnittsdesign för att säker­ställa att utseende och funktionalitet är kompatibla.

Utbildningens upplägg

Utbildningen Gymnasieingenjör består av totalt 900 poäng.

Som student på det fjärde tekniska året (TE4) på Östra gymnasiet, kommer arbetssättet att vara mer likt högskolans. Du kommer att läsa flera kurser åt gången som tenteras vid kursens slut. Föreläsningar kommer att varvas med laborationer och inlämnings­uppgifter.

Förutom dina ordinarie lärare kommer även gästföreläsare från olika företag. Du får under hela läsåret låna en bärbar dator som du använder till skolarbetet.

Arbetsplatsförlagt lärande under vårterminen

Östra gymnasiet samarbetar med flera företag från IT-branschen och högskolor och under vårterminen har alla studenter på utbildningen APL, arbetsplatsförlagt lärande. APL görs på ett av våra samarbetsföretag och via programrådet säkerställs att praktikplatserna svarar mot utbildningens innehåll och krav.

Egna lokaler

Som elev på TE4 på Östra gymnasiet har du tillgång till egna lokaler och föreläsningssalar för såväl arbete som trivsel. Här finns egna arbetsplatser med dockningsstationer där du kan arbeta med olika uppgifter.

CDIO-modellen

Utbildningen på Östra gymnasiet följer CDIO-modellen. Det innebär att du får arbeta från idé till färdig produkt via design och implementering.

Efter din gymnasieingenjörsexamen

Du är anställningsbar (och eftertraktad på arbetsmarknaden) direkt efter examen. Du kan arbeta med programmering generellt, skriva effektiv kod, jobba med befintliga program såväl som utveckla nya. Du kommer också att kunna delta i arbetet med systemutveckling på företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Trångsund

Behörighet

För att vara behörig till TE4 gymnasieingenjör måste du ha en gymnasieexamen från teknikprogrammet samt att utbildningen påbörjas senast det år då du fyller 22 år.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Gymnaseingenjörsexamen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik (TE4) så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alex
18 apr 2018
Snabb väg in i branschen för driva personer

Jag läste T4 2016-2017 och utbildningen hann med att lära ut otroligt mycket under den korta perioden (2 terminer). Allt man behövde för att utvecklas och bli en fullfjädrad utv...

Visa hela
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - med pendeltåg dit tar det endast 20 minuter från Stockholm city, 17 min från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg...

Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad