Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som kodar

NTI GYMNASIEINGENJÖR

Som enda skola i Umeå kan NTI Gymnasiet erbjuda dig som har gått teknikprogrammet en efterfrågad ettårig yrkesutbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen i mjukvarudesign.

Under året får du fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling med ett fokus på webb och tillhörande tekniker. Erfarna lärare utformar branschnära och aktuell undervisning för att ge dig möjlighet att direkt efter avslutad utbildning börja arbeta. Under utbildningen ingår 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag.

Utbildningen till gymnasieingenjör är öppen för dig som är upp till 22 år och har en examen från teknikprogrammet.

Om Gymnasieingenjör – tekniskt fjärde år

Teknikprogrammet (4:de år) är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen. Under utbildningen får möjlighet att fördjupa dig i programmering.

Under utbildningen hos oss kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig på NTI Umeå genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

UTGÅNGEN MJUKVARUDESIGN

Med utgång i mjukvarudesign säkrar du ditt framtida jobb. Efterfrågan på programmerare är stor. Du får fördjupade kunskaper och färdigheter kring utveckling av it-projekt. Du kommer att få kunskaper på hur it-projekten kan utvecklas, utformas, underhållas och drivas på ett säkert tillvägagångssätt. Du kommer att lära dig hur olika hur olika it-system samverkar och utveckla färdigheter om metoder och system för uppföljning och kvalitetsstyrning.

Behörighet

För att söka till gymnasieingenjörsprogrammet behöver du:

  1. ha en examen från Teknikprogrammet.*
  2. ha minst betyget godkänt i kurserna Webbutveckling 1 och Programmering 1 **
  3. fylla som mest 22 år det kalenderår du påbörjar utbildningen.

* Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis
** Eller motsvarande kunskap

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Umeå

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Umeå? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Umeå
Rådhusesplanaden 2C
903 28 Umeå

NTI Gymnasiet Umeå – IT-profilerade utbildningar

NTI Gymnasiet Umeå är gymnasiet för dig som vet att digital kompetens är viktigt oavsett vilka val du gör i framtiden. Hos oss får du en IT-profilerad utbildning med tillgång till den bästa tekniken. Med sin kompetens inom tech utmanar...

Läs mer om NTI Gymnasiet Umeå och visa alla program.

Sponsrad