Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som kodar

Gymnasieingenjör på NTI Gymnasiet Skövde

Vi erbjuder dig som har gått teknikprogrammet en efterfrågad ettårig yrkesutbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen. Under året får du fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling. Erfarna lärare utformar branschnära och aktuell undervisning för att ge dig möjlighet att direkt efter avslutad utbildning börja arbeta. Under utbildningen ingår 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag.

På skolan har du din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov. Vidareutbildningen har 15 platser och är öppen för elever upp till 22 år.

Gymnasieingensjörsprogrammet är både ett mer praktiskt alternativ till högskolan och passar också som förberedelser inför vidare studier på högskolan. Med mycket träning i att arbeta i team samt mycket programmering, är detta en inkörsport till programmeringsyrket som gör dig högst anställningsbar.

MJUKVARUDESIGN

Med utgång i mjukvarudesign säkrar du ditt framtida jobb. Efterfrågan på programmerare är stor. Du får fördjupade kunskaper och färdigheter kring utveckling av IT-projekt. Du kommer att få kunskaper på hur IT-projekten kan utvecklas, utformas, underhållas och drivas på ett säkert tillvägagångssätt. Du kommer att lära dig hur olika hur olika IT-system samverkar och utveckla färdigheter om metoder och system för uppföljning och kvalitetsstyrning.

Mer om programmet

Teknikprogrammet (4:de år) är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen. Under utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig i programmering.

Under utbildningen hos oss kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig hos oss genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skövde

Gymnasieexamen

En ettårig yrkesutbildning för dig som gått Teknikprogrammet som leder till en gymnasieingenjörsexamen. 

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, informationsteknik: Mjukvarudesign

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Reportage

Vanessa läste Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Skövde

NTI Gymnasiet Skövde

“Stå på dig och lyssna inte för mycket på andra!”, det är ett av Vanessas bästa tips när det kommer till gymnasievalet. Vanessa, som själv valde att läsa teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Skövde, delar i den här intervjun med sig av sina tankar kring utbildning och framtid.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Skövde? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Skövde
John G. Grönvalls plats 2
541 36 Skövde

Välkommen till NTI Gymnasiet i Skövde!

NTI Gymnasiet Skövde genomsyras av trygghet, modern teknik och hög IT-kompetens. Som elev hos oss kommer du att gå på program som utmanar dig, som får dig att tänka och att växa som person. Våra lärare har hög kompetens och...

Läs mer om NTI Gymnasiet Skövde och visa alla program.

Sponsrad