Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Östra gymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
3 maj, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
3 maj, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap på Östra gymnasiet

Vill du lära dig mer om naturen och allt runtomkring dig och dessutom vill ha lyckan att finna svar? Naturvetenskapen hjälper dig att förstå komplexa frågor som rör naturen, människan och samhället. Genom en kombination av både teori och praktik utvecklar du din kunskap, ett kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt för att kunna ställa upp och lösa naturvetenskapliga problemställningar.

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar. 

Inriktning Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap ligger tyngdpunkten på de klassiska naturvetenskapliga ämnena matematik, fysik, kemi och biologi. Det ger dig en bred bas inför framtiden och du blir väl förberedd för högre studier. 

Efter Naturvetenskapsprogrammet

Efter vidare studier kan du arbeta som exempelvis läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt eller lärare.

Programfördjupning kommer du att välja när du går på gymnasiet, till år 2 och 3, men det kan vara en idé att redan nu fundera på vad du själv tycker är intressant som utgångspunkt i ditt gymnasie- och utbildningsval.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Programfördjupningar inom Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning Naturvetenskap

På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar på inriktning Naturvetenskap:

Matematik

Här kan du fördjupa dig i matematikens möjligheter och få en inblick i den matematik man läser på högskolan. Du får bland annat läsa diskret matematik, strategier för problemläsning, funktionslära, integrationsmetoder, matriser och vektorer. 

Kurser: 
Matematik 5 – 100p
Matematik: Specialisering – 100p

GIH-paket

Här är hälsa, kost och fysiologi i fokus. Du studerar anatomi, lär dig om olika träningsmetoder och enklare rehabiliteringsprogram samt hur man kan förebygga skador.

Kurser: 
Träningslära 1 – 100p
Träningslära 2 – 100p

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Kriminalteknik

Här blandas naturvetenskap med beteendevetenskap och ger en inblick i hur kriminaltekniskt arbete fungerar i verkligheten. Praktik blandas med teori när du får göra laborativa DNA-analyser och psykologiska profiler. 

Kurser: 
Psykologi 1 & 2 – 50p+ 50p
Kriminalteknik – 100p

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
5/5
Tindra
23 mar 2024

Jag ger östa gymnasiet 5 stjärnor för jag är väldigt nöjd med östra. Jag tycker lärarna är bra, maten god och skolan är fin. Lärarna har jobbat länge och kan mycket om sitt ämne...

Visa hela
5/5
Emma Stokki
11 mar 2024
EN SUPER BRA SKOLA

Jag går 1an på östra och är super nöjd med mitt val! Här på östra tycker jag att men verkligen kan vara sig själv. Skolan har massor med roliga utflykter och evenemang som eleve...

Visa hela
4/5
Gubben Ulf
05 mar 2024
Aldrig varit så nöjd med skolan

Skolan bjuder på roliga lärare som får tråkiga ämnen roliga. Folket på skolan är trevliga och man kan gå fram till vem som helst och prata med de.

Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever som samarbetar, hjälper och stöttar varandra till goda studieresultat. Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler stod klara 2005 och erbjuder en härlig och trygg miljö. Sammanhållning...

Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad