Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2023-02-09
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Östra gymnasiet

Vill du lära dig mer om naturen och allt runtomkring dig och dessutom vill ha lyckan att finna svar? Naturvetenskapen hjälper dig att förstå komplexa frågor som rör naturen, människan och samhället. Genom en kombination av både teori och praktik utvecklar du din kunskap, ett kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt för att kunna ställa upp och lösa naturvetenskapliga problemställningar.

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar. 

Inriktning Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap ligger tyngdpunkten på de klassiska naturvetenskapliga ämnena matematik, fysik, kemi och biologi. Det ger dig en bred bas inför framtiden och du blir väl förberedd för högre studier. 

Efter Naturvetenskapsprogrammet

Efter vidare studier kan du arbeta som exempelvis läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt eller lärare.

Programfördjupning kommer du att välja när du går på gymnasiet, till år 2 och 3, men det kan vara en idé att redan nu fundera på vad du själv tycker är intressant som utgångspunkt i ditt gymnasie- och utbildningsval.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupningar inom Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning Naturvetenskap

På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar på inriktning Naturvetenskap:

Matematik

Här kan du fördjupa dig i matematikens möjligheter och få en inblick i den matematik man läser på högskolan. Du får bland annat läsa diskret matematik, strategier för problemläsning, funktionslära, integrationsmetoder, matriser och vektorer. 

Kurser: 
Matematik 5 – 100p
Matematik: Specialisering – 100p

GIH-paket

Här är hälsa, kost och fysiologi i fokus. Du studerar anatomi, lär dig om olika träningsmetoder och enklare rehabiliteringsprogram samt hur man kan förebygga skador.

Kurser: 
Träningslära 1 – 100p
Träningslära 2 – 100p

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Kriminalteknik

Här blandas naturvetenskap med beteendevetenskap och ger en inblick i hur kriminaltekniskt arbete fungerar i verkligheten. Praktik blandas med teori när du får göra laborativa DNA-analyser och psykologiska profiler. 

Kurser: 
Psykologi 1 & 2 – 50p+ 50p
Kriminalteknik – 100p

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.   Östra...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 13 recensioner.

Cissi

Lärarna är engagerade och dom hjälper verkligen till för att vi elever ska få ut det mesta av gymnasietiden. Eleverna får tillgång till skolans resurser och vi får vara med och påverka undervisningen och andra skolaktiviteter. Vi är som en liten familj där alla känner alla och det blir en härlig stämning! Aktiviteter på skolan som danstävling oc...

Visa hela
Beddra

En skola som ger varje elev utrymme för utveckling och samhörighet. Fin miljö där allt från gym till café finns tillgängligt. Och framförallt riktigt ambitiösa elever!!!

Sara L

Jag tycker att Östra gymnasiet har varit det perfekta stället för mig dels för att programmet har visat sig vara bättre än jag trodde och dels för att skolan har fått mig att utvecklas som person. Östra är ett gymnasium där alla är välkomna och respekteras. Det finns en gemenskap i hela skolan bland alla årskurser och program då skolan anordnar ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 13 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information