Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2023-02-09
Samhällsvetenskap + musik

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant

Samhälle och musik

Inom samhällsvetenskapen är människan i centrum. På samhällsprogrammet utvecklas din förmåga att tolka, förstå och förklara människors beteenden och företeelser i samhället. På inriktning samhälle + musik får du möjlighet att utvecklas inom musik samtidigt som du läser på SA. Förutom musik bygger innehållet i utbildningen på programstrukturen för inriktning samhälle på SA-programmet.

Unik utbildning - innehåll

Utbildningen är nästintill unik och passar dig som är intresserad av och duktig på sång och/eller instrument. Den är också kvalitetssäkrad och godkänd av Skolverket.

I utbildningen ingår följande kurser:

  • Instrument/sång 1 (100 p)
  • Musikproduktion 1 (100 p)
  • Ensemble 1-2 (200 p)
  • Samhällskunskap 2-3 (200 p)
  • Historia 2 (100 p)
  • Religion 2 (50 p)

Anordna och delta i konserter under gymnasiet

Inom musikområdet får du utveckla dina kunskaper i musik och din förmåga att gestalta musik. Här får du öva din samarbetsförmåga och ditt ansvarstagande för arbete i grupp som är viktigt inom musiken. Att anordna och delta i konserter i och utanför skolan är en del av utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Programmet är högskoleförberedande och leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.   Östra...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Hanna

Jag valde Östra för att det kändes som en bra skola när jag var på info kvällen. Musik linjen är rolig och har lärt mig mycket från den. De gemensamma musik lektionerna vi har på den här linjen, då vi spelar i grupp, har varit lärorika. Vi har lärt oss hur man spelar tillsammans som band, förbereder sig inför rep och hur man leder ett rep (instr...

Visa hela
Alva Eriksson

Jag har gått här nu i tre år och är otroligt nöjd med mitt val av gymnasium. Jag gick i en musikklass i grundskolan och det kändes som en fortsättning på det eftersom jag får en högskoleförberedande utbildning samtidigt som jag får hålla på med musik, vilket jag älskar mer än allt.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information