Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2023-02-09
 Naturvetenskap + musik

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant

Natur och musik

Naturvetenskapsprogrammet är det bredaste programmet som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar inom flera områden, främst naturvetenskap, matematik och teknik. På inriktning natur + musik får du möjlighet att utvecklas inom musik samtidigt som du läser på NA. Förutom musik bygger innehållet i utbildningen på programstrukturen för inriktning natur på NA-programmet.

Unik utbildning - innehåll

Utbildningen är nästintill unik och passar dig som är intresserad av och duktig på sång och/eller instrument. Den är också kvalitetssäkrad och godkänd av Skolverket.

I utbildningen ingår följande kurser:

  • Instrument/sång 1 (100 p)
  • Musikproduktion 1 (100 p)
  • Ensemble 1-2 (200 p)
  • Kemi 2 (100 p)
  • Biologi 2 (100 p)

Anordna och delta i konserter under gymnasiet

Inom musikområdet får du utveckla dina kunskaper i musik och din förmåga att gestalta musik. Här får du öva din samarbetsförmåga och ditt ansvarstagande för arbete i grupp som är viktigt inom musiken. Att anordna och delta i konserter i och utanför skolan är en del av utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning särskild variant: musik ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Skogås i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge.   Östra...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Olivia

Natur är ingen enkel utbildning, men det är kul och jag har lärt mig väldigt mycket. Musiken är superrolig och våra musiklärare är bäst. Miljön och stämningen är trivsam, kan sakna själva byggnaden, dne ger en särskild känsla. Kortfattat, det är jobbigt men roligt!

M

Jag är väldigt nöjd med min utbildning för att jag känner att jag fick "The best of both worlds". Jag ville studera naturvetenskapliga ämnen och med hjälp av kunniga lärare har jag utvecklats och lärt mig mer än jag trodde att jag skulle. Jag har också utvecklats enormt inom musiken genom att ha spelat i band och sjungit under mina år på gymnasi...

Visa hela
Clara

Jag älskar skolan. Den har kommit att betyda mycket för mig som person. Det är mycket mer än bara en skola. Den har en mycket aktiv elevkår och musikförening som ofta hittar på roliga och sociala aktiviteter för alla elever på skolan att delta i. Jag har varit med om aktiviteter som Lock-In, då vi sov över en natt i skolan. Eftermiddagar då vi s...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information