Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kunskapsgymnasiet Norrköping
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 140 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 302,6) * statistik från 2017
Kunskapsgymnasiet Norrköping Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskap på Kunskapsgymnasiet Norrköping

Matematik, fysik, problemlösning och experimentering är några ämnen och arbetsuppgifter du får ta del av på Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Norrköping. Mycket av utbildningen på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap består av teoretiska studier, fältstudier, experiment och laborationer.

Fokus på fysik, kemi och matematik 

De naturvetenskapliga ämnena, fysik, kemi och matematik utgör grunden för programmet och för dig som läser inriktning Naturvetenskap väntar en ytterligare fördjupning inom dessa ämnen.

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram med bredd och som gör dig behörig till de flesta högskoleutbildningar. Efter du tagit studenten från Kunskapsgymnasiet kan du läsa vidare till exempelvis läkare, forskare och ingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Norrköping söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Reportage

Katja på Kunskapsgymnasiet Norrköping

Katja kan inte tänka sig att studera på något annat gymnasium

Läs mer Kunskapsgymnasiet Norrköping

I det här reportaget träffar du Katja som går på Kunskapsgymnasiet i Norrköping. Hon berättar att Kunskapsgymnasiet har ett fantastiskt och unikt arbetssätt. Katja säger också att skolans lärare gör allt för att de som elever ska utvecklas. Läs hela reportaget om du vill veta mer!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Norrköping

Kunskapsgymnasiet har funnits sedan 2001 och är en av Norrköpings mest populära skolor. Här trivs eleverna och känner sig trygga samtidigt som studieresultaten hamnar i topp i kommunens skolkvalitets­mätning. Det pågår ständigt aktiviteter i och utanför skolan. Elevrådet anordnar både...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Norrköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Källvindsgatan 5
60240 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

En nöjd elev
(4)
Det finns inget illa att säga om kunskapsgymnasiet. Stämningen är skön och alla är trevliga och villiga att hjälpa om man får problem. Det bästa med skolan är nog lärarna och uppläget. Upplägget av skolarbetet gör att man måste ta mycket ansvar och man har väldigt lätt att påverka sin undervisning och därmed anpassa den efter sig själv. Det an b...
Visa hela
Anna
(4)
Svårt att hitta en bättre gymnasieskola! Arbetssättet gör att man känner sig "vuxnare", det känns inte som att lärarna bestämmer över oss utan som att vi är ett team, med målet att uppnå de resultat jag strävar efter. Inga långa korridorer- den typiska, obehagliga skolkänslan känns som bortblåst. På naturprogrammet ligger fokus bl.a. på laborati...
Visa hela
Matthias Gerdin
(5)
Kunskapsgymnasiet är enligt mig en riktigt bra skola. Vi har ett speciellt sorts sätt att arbeta på vilket förbereder en extremt bra inför högskolan och arbetsmarknaden. Lokalerna är väldigt fräscha, stämningen på skolan är bra och ALLA är trevliga! Behöver man jobba i lugn och ro finns det grupprum överallt i skolan där man kan sitta i lugn och...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Kunskapsgymnasiet Norrköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Norrköping
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
Katja kan inte tänka sig att stu...

I det här reportaget träffar du Katja som går på Kunskapsgymnasiet i Norrköping. Hon berättar att Kunskapsgymnasiet har ett fantastiskt och unikt arbetssätt. Katja säger också att skolans lärare gör allt för att de som elever ska utvecklas. Läs hela reportaget om du vill veta mer!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: