Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Katrinelundsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskap på Katrinelundsgymnasiet i GöteborgMatematik, biologi, fysik och kemi i fokus!

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot naturvetenskap får du fördjupa dig inom de fyra mest centrala ämnena i naturvetenskap: matematik, biologi, fysik och kemi.

För att få en förståelse för naturvetenskap krävs en blandning av praktiska och teoretiska moment i inlärningen. Experiment, laborationer, fältstudier och andra praktiska moment är en viktig del i utbildningen på Katrinelundsgymnasiet.

Att läsa på naturvetenskapsprogrammet på Katrinelundsgymnasiet innebär ett högt tempo och höga krav. Utbildningen du får här är väldigt bred och ger dig väldigt goda möjligheter att läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt

Under utbildningen ska du utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Det innefattar bland annat att du ska förbättra din förmåga till kritiskt tänkande, att göra logiska resonemang, lösa problem och göra systematiska iakttagelser.

Inriktning Naturvetenskap

En inriktning mot naturvetenskap innebär att du läser fortsättningskurser inom programmets fyra centrala områden: matematik, fysik, kemi och biologi. Du har också möjlighet att välja en fördjupning i ett intresseområde inom naturvetenskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Katrinelundsgymnasiet

Katrinelundsgymnasiet - Elitidrottsgymnasiet

Katrinelundsgymnasiet – Skolan mitt i stan

Katrinelundsgymnasiet i Göteborg är en kommunal gymnasieskola med inriktning mot idrott och sport. På skolan läser idag runt 1300 elever, vilket gör Katrinelund till Sveriges största elitidrottsgymnasium. Med andra ord är Katrinelundsgymnasiet ett paradis för dig med ett idrottsintresse!  Även...


Läs mer om Katrinelundsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Katrinelundsgymnasiet

Skånegatan 14
411 40 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

SS
(3)
Min huvudsakliga anledning till att jag valde just Katrinelund var på grund av mattesupporten, andra mindre viktiga var att skolan ligger centralt, nära hållplatsen, få trappor (för Naturare), ett år idrott och labbsalar (vissa skolor har inte labbsalar). När jag gick i ettan var det mattesupport från tis-fre, i tvåan blev det nedskärning av mat...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Katrinelundsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: