Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 158 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 145
    (medelvärde: 310,3) * statistik från 2017

Om utbildningen

Naturvetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Naturvetenskap på Hvitfeldtska

På Hvitfeldska gymnasiet erbjuds flera olika naturvetenskapliga utbildningar. Du kan läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap & samhälle eller Naturvetenskap. Skolan har också tre naturvetenskapliga spetsutbildningar: Matematikspets, Franska sektionen och Tyska sektionen.

Inriiktningen Naturvetenskap

På inriktningen Naturvetenskap kan du välja programfördjupning i bland annat, biologi, kemi, fysik och programmering. Hvitfeldtska gymnasiet samverkar med Chalmers och Göteborgs universitet vilket ger dig som elev möjlighet att delta i studiebesök, föreläsningar och avancerade laborationer. Den som är ambitiös kan också läsa spetskurser på Göteborgs universitet.

Naturvetenskapligt projektarbete

Natureleverna gör helst sitt projektarbete i form av en naturvetenskaplig laboration, undersökning eller experiment. Elever från Hvitfeldska gymnasiet har tidigare representerat Sverige i internationella tävlingar med sina naturvetenskapliga projektarbeten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 8 recensioner.

Sara
(3)
Om du älskar att plugga är detta perfekta stället för dig. Man får 3 sidor matte läxor varje vecka, glöm inte kemi läxan som är också varje vecka x antal sidor. Natur e väldigt tufft på denna skola. Men kemi läraren är väldigt kompetent.
Utmattad tvåa
(1)
Dålig skola i allmänhet. Dåliga och opedagogiska lärare. Omöjligt att få A, man förväntas plugga 24/7 och lite till. Uppgifterna bara regnar över en, och man får knappt hjälp med dem. Omprov får man ej, så du har en chans på dig. Endast en chans! Misslyckas du, så är du körd. Välj inte hvitfeldstka, det blir ditt största misstag! Ta en annan ...
Maria E Johansson, Skoladministratör Kommentar:
Tråkigt att du upplever vår skola på detta sätt. Vi erbjuder alltid extra stöd inför prov i form av stödstugor om man är intresserad av det. Vi på Hvitfeldtska arbetar för att du ska ha en sådan kul och lärorik gymnasieperiod som möjligt. Om det finns några konkreta förslag som du har på hur vi skulle kunna göra utbildningen och umgänget på skol...
Visa hela
k
(4)
Underbart förstående och pedagogiska lärare, flexibla och kunde anpassa studierna för elever som hade egen problematik (mental ohälsa, bokstavskombinationer). Stökiga elever, många visade lite till ingen respekt alls för lärare. Skulle vilja se att tänket om lärare som auktoritära figurer komma tillbaka. Möjligt med förtydligande för lärare vad ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 8 recensioner.