Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på Arlandagymnasiet

Plugga till naturvetare på Arlandagymnasiet!

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av olika sammanhang i naturen och vill få en bred utbildning som förbereder dig för vidarestudier på universitet eller högskola.

Inriktning Naturvetenskap

Med en naturvetenskaplig inriktning kommer du att få fördjupa dig i ämnen som matematik, kemi, fysik och biologi. Undervisningen är varierande och förutom undervisning i klassrummet kommer du att få utföra en rad olika experiment och laborationer och göra flera spännande studiebesök. Du kan kombinera dina naturvetenskapliga studier med kurser i:

  • Musik
  • Språk
  • Idrott

Kombinera naturvetenskapsprogrammet med idrott

Som elev på naturvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet kan du kombinera dina studier med att välja till en nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll eller handboll, eller lokal idrottsutbildning (LIU) i fotboll, innebandy, hockey eller e-sport.

Efter naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och du kommer därför att vara behörig att söka till högskolan efter studenten. Beroende på vad du har valt för tillval under din gymnasietid kommer du även att ha en viss spetskompetens i bland annat idrott, musik eller språk. Du kan därför välja att plugga vidare inom det naturvetenskapliga området eller välja att gå på idrottshögskola eller någon kreativ utbildning.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter: