Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Arlandagymnasiet
Programinformation
Märsta
Antal elever: cirka 140 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 279,8) * statistik från 2022

Om utbildningen

naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap på Arlandagymnasiet

Plugga till naturvetare på Arlandagymnasiet!

Arlandagymnasiet har naturvetenskapsprogrammet med inriktning natur eller samhällskunskap.

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av olika sammanhang i naturen och vill få en bred utbildning som förbereder dig för vidarestudier på universitet eller högskola.

Inriktning Naturvetenskap

Med en naturvetenskaplig inriktning kommer du att få fördjupa dig i ämnen som matematik, kemi, fysik och biologi. Undervisningen är varierande och förutom undervisning i klassrummet kommer du att få utföra en rad olika experiment och laborationer och göra flera spännande studiebesök. Du kan kombinera dina naturvetenskapliga studier med kurser i:

  • Musik
  • Språk
  • Idrott

Inriktning samhällskunskap

Med en inriktning samhällskunskap byts vissa kurser ut mot samhällsvetenskapliga kurser såsom Biologi 2, Geografi 1, Samhällskunskap 2.

Kombinera naturvetenskapsprogrammet med idrott

Som elev på naturvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet kan du kombinera dina studier med att välja till en nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll eller handboll, eller lokal idrottsutbildning (LIU) i fotboll, innebandy, hockey eller e-sport.

Efter naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och du kommer därför att vara behörig att söka till högskolan efter studenten. Beroende på vad du har valt för tillval under din gymnasietid kommer du även att ha en viss spetskompetens i bland annat idrott, musik eller språk. Du kan därför välja att plugga vidare inom det naturvetenskapliga området eller välja att gå på idrottshögskola eller någon kreativ utbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Elev

Jag tycker att det är synd att det inte finns fler recensioner om arlandagymnasiet då det delvis var det jag baserade mitt val på, som någon som inte kände till skolan innan! Jag går tredje året nu och har haft en väldigt bra upplevelse här. Naturprogrammet har fantastiska lärare och generellt engagerade och trevliga elever, så jag kan verkligen...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information