Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Östra gymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, inriktning Informations- och Medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning Informations- och Medieteknik på Östra gymnasiet passar dig som har ett intresse för webbdesign, multimedia och pc-datorer. Här får du kunskaper om digitalt skapande, programmering och kommunikationsteknik.

Innehåll på Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är en bred utbildning som omfattar de klassiska teknik- och naturvetenskapsämnena. Med hjälp av en bra bas i fysik, kemi och matematik får du undersöka teknikens roll och påverkan i samhället. Här får du tillfälle att utveckla ett kreativt och konstruktivt tänkande för ett modernt och hållbart samhälle. Alla teknikämnen är internationellt gångbara, så du kan få hela världen som arbetsfält.

På teknikprogrammet på Östra gymnasiet finns det tre ledord som beskriver programmets elever och hur man jobbar inom programmet. Elever som söker till teknikprogrammet har ofta en naturlig nyfikenhet, de är fulla av idéer och nyfikna på utveckling och nyheter, vilket är en förutsättning för att kunna arbeta med innovation på olika plan. På Östra tar man tillvara på detta genom att eleverna använder sina idéer på ett professionellt sätt då ni arbetar med moderna metoder och arbetssätt.

Inriktning Informations- och medieteknik

Förutom inriktning finns också programfördjupningar att välja mellan, läs mer om dessa fördjupningar längre ner på sidan.

Möjligheter efter att ha gått Teknikprogrammet

Du blir behörig till bland annat civilingenjörsutbildningar på Teknikprogrammet. Efter Teknikprogrammet på Östra Gymnasiet och med eventuella vidare studier kan du arbeta som till exempel civilingenjör, arkitekt, art director, kriminaltekniker, datatekniker, industridesigner, dataspelsutvecklare, systemvetare, webbdesigner, sales engineer, sjukhustekniker, miljöingenjör, fysiker, mjukvarudesigner eller forskare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Programfördjupningar inom inriktning Informations- & medieteknik (TE)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. Vilka programfördjupningar som erbjuds skiljer från skola till skola, så undersök detta noga i ditt val av skola. På Östra gymnasiet kommer följande val av programfördjupningar (inklusive kurser) erbjudas:

Kriminalteknik

Här blandas naturvetenskap med beteendevetenskap och ger en inblick i hur kriminaltekniskt arbete fungerar i verkligheten. Praktik blandas med teori när du får göra laborativa DNA-analyser och psykologiska profiler. 

Kurser: 
Psykologi 1 & 2 – 50p+ 50p
Kriminalteknik – 100p
Kemi 2 – 100p

Matematik

Här kan du fördjupa dig i matematikens möjligheter och få en inblick i den matematik man läser på högskolan. Du får bland annat läsa diskret matematik, strategier för problemläsning, funktionslära, integrationsmetoder, matriser och vektorer. 

Kurser: 
Matematik 5 – 100p
Matematik: Specialisering – 100p
(Inriktning Informations- och medieteknik läser även Matematik 4 – 100p)

KTH-paket

För dig som går Informations- och medieteknik, men som också vill bli behörig till högskolans civilingenjörsutblidningar genom mer studier i matematik och fysik.

Kurser: 
Fysik 2 – 100p
Matematik 4 – 100p
Entreprenörskap – 100p

Medieteknik

Här får du som läser Informations- och medieteknik lära dig mer om olika programmeringsspråk och teorier. Du kommer vidare att designa gränssnitt till appar och Internet och andra mediekanaler – allt från layout och färger till användarvänlig navigation.

Kurser: 
Fysik 2 – 100p
Matematik 4 – 100p
Entreprenörskap – 100p

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet inriktning Informations- och Medieteknik ger dig en högskoleförberedande examen

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Edgar Lenaitis
14 jan 2019
Bra skola och bra program

Jag går nu mitt tredje år på Östra gymnasiet och kan ärligt säga att denna gymnasium är det bästa jag har valt och jag skulle ångrat mig för alltid om jag inte ha valt den.

4/5
Ruben
11 maj 2017
Roligare teknink

De är en bra utbildning där man får lära sig nya grejer inom data ämnena. Framför allt har jag tyckt om webbutveckling då jag tyckt de varit roligt och läraren är bra och lär ut...

Visa hela
5/5
Ruben Andersson
29 mar 2017
En öppen och social skola

Teknikprogrammet med inriktning information och medieteknik är en lite mindre teoretisk utbildning än vanliga teknikinriktningen så man får göra lite mer praktiska saker med pro...

Visa hela
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

Välkommen till Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet är en modern, öppen och ljus kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever som samarbetar, hjälper och stöttar varandra till goda studieresultat. Östra gymnasiets öppna och ljusa lokaler stod klara 2005 och erbjuder en härlig och trygg miljö. Sammanhållning...

Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad