Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 233,4)
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 233,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik utvecklar din problemlösningsförmåga och förbereder dig för både yrkesliv och fortsatta högskolestudier. Programmering är framtidens språk! Oavsett om du vill utveckla smidiga appar eller nästa generations Minecraft; hos oss får du en bred utbildning i att programmera såväl hård- som mjukvara.

Teknikprogrammet ger dig möjlighet till vidare studier på högskolenivå och du blir även behörig till ett tekniskt fjärde år (TE4) hos oss med examen som gymnasieingenjör.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startup-företag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen. Hos oss får du även möjlighet att använda dig av vårt makerspace med allt från 3D-skrivare till VR.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle
Centralplan 3
803 11 Gävle

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle!

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle startade hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna och viktiga utbildningar inom tech, science och IT. Har du höga ambitioner, en vilja att lära dig mer och målet är att studera vidare på högskola...

Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad