Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-15
2019-12-07
2020-01-30
2020-04-29

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet på NTI Vetenskapsgymnasiet

Teknikprogrammet på NTI Vetenskapsgymnasiet i Gävle

Vill du läsa ett gymnasieprogram som förbereder dig för vidare studier på högskola eller universitet? Är du intresserad av IT? På Teknikprogrammet hittar du den perfekta kombinationen för just dessa saker. NTI Vetenskapsgymnasiet i Gävle erbjuder dig möjligheten att läsa Teknikprogrammet med inriktning mot Informations- och medieteknik.

Utbildningen på NTI Vetenskapsgymnasiet lär dig om allt från dåtidens teknik till hur vår tids teknik kommer att påverka framtiden. Utvecklingen inom IT och teknik går i en otrolig fart, och det gäller att hänga med så gott det bara går. Genom att läsa teknikprogrammet på Vetenskapsgymnasiet ger du dig själv goda förutsättningar för det.

Kurser på inriktningen

  • Dator- och nätverksteknik 100 p 
  • Programmering 100 p
  • Webbutveckling 100 p

Vad du kan plugga vidare till

Genom att läsa på Teknikprogrammet blir du väl förberedd för vidare studier inom framför allt teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik. Du kommer ha många valmöjligheter till vidare studier och kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Film

NTI Gymnasiet består av 27 skolor över hela landet. Vår roll i samhället är att utbilda elever för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid. Bli en del av oss.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

NTI Vetenskapsgymnasiet i Gävle startade hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna och viktiga utbildningar inom teknik, IT och naturvetenskap. Har du höga ambitioner, en vilja att lära dig mer och målet att studera vidare på högskola...


Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Centralplan 3
803 11 Gävle

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: