Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Väsby Nya Gymnasium
Programinformation
Stockholm, Upplands Väsby
Antal elever: cirka 80 (.)
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Väsby Nya Gymnasium

Brinner du för datorer, programmering eller matematik? Eller skulle du vilja lära mer om 3D-ritning, spelutveckling eller webbdesign? Då passar teknikprogrammet dig.

Teknikprogrammet passar dig som är logisk, kreativ, designintresserad och nyfiken på teknikens roll i samhället. Inriktningen informations- och medieteknik är studieförberedande, men kan samtidigt ge dig möjligheter till arbete direkt efter gymnasiet. Den ger dig förutsättningar för vidare studier till bland annat ingenjör, systemutvecklare eller programmerare.

Spännande programfördjupningar

Inom ramen för programfördjupningarna på programmet kan du välja mellan två alternativ.

Ingenjörsspåret:

Förutom en spännande teknisk utbildning får du en gedigen grund inom matematik, teknik, fysik och kemi. Inriktningen innehåller kurserna matematik 4, matematik 5 och fysik 2. Detta val av programfördjupning ger dig den särskilda behörigheten som krävs för att läsa vidare till civilingenjör eller högskoleingenjör.

Programmeringsspåret:

Innehåller kurserna webbserverprogrammering 1 och 2 samt cad 1 och cad 2. Detta blir en mer praktisk inriktning av programmet och passar dig som vill arbeta mer med programmering och hantering av programvaror som används vid design och utveckling av produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Kristoffer och Carl går teknik på VNG

Kristoffer och Carl går teknik på VNG

Läs mer Väsby Nya Gymnasium

Kristoffer och Carl pluggar programmeringsspåret och ingenjörsspåret på Teknikprogrammet. Läs mer om vad de tycker om utbildningen och om deras planer inför framtiden!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium

Väsby Nya Gymnasium – mer än en vanlig skola

Väsby Nya Gymnasium är en relativt liten och personlig gymnasieskola med ca 600 elever och 50 lärare. Skolans sex program med olika inriktningar rustar eleverna för framtidens arbetsmarknad. Genom samarbeten med näringsliv och universitet runt om i Sverige och Europa, får eleverna...


Läs mer om Väsby Nya Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Väsby Nya Gymnasium

Love Almqvists Torg 1
194 77 Upplands Väsby

 Visa telefonnummer
www.vasbygymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Väsby Nya Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Väsby Nya gymnasium
Påminn mig om Öppet hus
Jag vill komma i kontakt med en studie- och yrkesvägledare
Jag vill ställa en fråga
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Kristoffer och Carl går teknik p...

Kristoffer och Carl pluggar programmeringsspåret och ingenjörsspåret på Teknikprogrammet. Läs mer om vad de tycker om utbildningen och om deras planer inför framtiden!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: