Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet
Inga recensioner än

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 231,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 231,3)
Få mer information om programmet 👍

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Läs IT- och systemutveckling på Linköping Fria Läroverk

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är praktiskt orienterat. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det vi lärt oss.

År 1 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Du får en bred förståelse för programmet och upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning. Med kurser som Teknik och Fysik provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom teknikområdet.

Redan under årskurs 1 påbörjar vi samverkan med högskola/universitet genom studiebesök vid LiTH (Linköpings Tekniska Högskola).

År 2 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Ger dig möjligheter att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom mjukvaruutveckling.
Året inriktas mot informations- och medieteknik med kurser som Datorteknik, Programmering och Webbutveckling.

Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurser inom exempelvis Matematik och Fysik som förbereder dig för högskolan.

År 3 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Du läser fördjupningskurser inom exempelvis Programmering, Gränssnittsdesign och Webbutveckling. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete.

Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Efter gymnasiet

Utbildningen leder till yrken som:

  • Civilingenjör
  • Systemutvecklare
  • Webb- och apputvecklare
  • Spelutvecklare

Du har under din gymnasieutbildning på Teknikprogrammet fått en bra grund för vidare studier. Efter gymnasiet har du stor valfrihet och kan studera vidare på högskolor och universitet runt om i landet. Du får även behörighet till samtliga civilingenjörsprogram.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Linköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Linköping Fria Läroverk
Teknikringen 3
583 30 Linköping

Linköping Fria Läroverk – för studier och träning                                

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Linköping Fria Läroverk,...

Läs mer om Linköping Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad