Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Linköping Fria Läroverk
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 30 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 248,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-27
2021-02-03
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Läs IT- och systemutveckling på Linköping Fria Läroverk

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är praktiskt orienterat. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det vi lärt oss.

År 1 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Du får en bred förståelse för programmet och upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning. Med kurser som Teknik och Fysik provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom teknikområdet.

Redan under årskurs 1 påbörjar vi samverkan med högskola/universitet genom studiebesök vid LiTH (Linköpings Tekniska Högskola).

År 2 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Ger dig möjligheter att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom mjukvaruutveckling.
Året inriktas mot informations- och medieteknik med kurser som Datorteknik, Programmering och Webbutveckling.

Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurser inom exempelvis Matematik och Fysik som förbereder dig för högskolan.

År 3 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Du läser fördjupningskurser inom exempelvis Programmering, Gränssnittsdesign och Webbutveckling. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete.

Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Efter gymnasiet

Utbildningen leder till yrken som:

  • Civilingenjör
  • Systemutvecklare
  • Webb- och apputvecklare
  • Spelutvecklare

Du har under din gymnasieutbildning på Teknikprogrammet fått en bra grund för vidare studier. Efter gymnasiet har du stor valfrihet och kan studera vidare på högskolor och universitet runt om i landet. Du får även behörighet till samtliga civilingenjörsprogram.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Linköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk – för studier och träning

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Skolan brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Fria är övertygad om att det är viktigt för...


Läs mer om Linköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk

Teknikringen 3
583 30 Linköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Linköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: