Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet
Inga recensioner än

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 259,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 259,2)
Få mer information om programmet 👍

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Intresserad av IT och Systemutveckling på Karlstad Fria Läroverk?

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vanliga högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det som vi lärt oss.

År 1 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Under första året på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik får du en bred förståelse för programmet. Du får upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning. Med kurser som Teknik och Fysik provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom teknikområdet.

År 2 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Det andra året på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik ger dig en möjlighet att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom mjukvaruutveckling. Året inriktas mot informations- och medieteknik med kurser som Datorteknik, Programmering, Webbutveckling och Design. Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurser inom exempelvis Matematik och Fysik som förbereder dig för högskolan.

År 3 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Tredje året på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik läser du fördjupningskurser inom till exempel Programmering, Gränssnittsdesign, Design eller Webbutveckling. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för en framtid inom teknikbranschen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Karlstad Fria Läroverk
Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Karlstad Fria Läroverk, gymnasieskolan...

Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad