Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 70 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 242,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-03
2021-01-20
2021-01-28
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Intresserad av IT och Systemutveckling på Karlstad Fria Läroverk?

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vanliga högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det som vi lärt oss.

År 1 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Under första året på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik får du en bred förståelse för programmet. Du får upptäcka IT- och ingenjörsbranschens yrkessfär. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik, samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning. Med kurser som Teknik och Fysik provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom teknikområdet.

År 2 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Det andra året på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik ger dig en möjlighet att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde. Fokus ligger här på att du skall få fortsätta utveckla dina baskunskaper inom ingenjörsyrket och även fördjupa dig inom mjukvaruutveckling. Året inriktas mot informations- och medieteknik med kurser som Datorteknik, Programmering, Webbutveckling och Design. Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurser inom exempelvis Matematik och Fysik som förbereder dig för högskolan.

År 3 på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik

Tredje året på Teknikprogrammet (TE), Informations- och medieteknik läser du fördjupningskurser inom till exempel Programmering, Gränssnittsdesign, Design eller Webbutveckling. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning och genomföra ditt gymnasiearbete. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom teknikområdet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för en framtid inom teknikbranschen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Som brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Fria Läroverket är övertyg om att det är viktigt...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Karlstad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: