RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 januari, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Idrottsutbildning, Innebandy på Karlstad Fria Läroverk

Träningen på Karlstad Fria Läroverks lokala idrottsutbildning i innebandy bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. 

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Karlstad med omnejd. Tillsammans med elever och föreningar jobbar vi för att skapa en så optimal miljö som möjligt i förberedelserna för en framtid som elitidrottare.

NIU har huvudsakligt ansvar för innebandyspelarna inom sitt NIU-område, och eleverna som går där ska bedömas ha chans att tillhöra nationell elit som seniorspelare. Eleverna ges plats efter särskilda uttagningar. Våra uttagningar ligger i slutet av december eller i början av januari. En uttagningsdag arrangeras för tjejer och en dag för killar. De sökande som bedöms ha förutsättningarna erbjuds plats till skolans NIU-utbildning.

Tänk på att du måste göra en programansökan till skolan utöver din NIU-ansökan som du gör på Svenska innebandyförbundets webbsida. NIU kan kombineras med alla skolans program men på El- och Energiprogrammet och Teknikprogrammet får du ett personligt schema med ett specialupplägg för att kunna kombinera studierna med din idrottssatsning.

Träning

Träningen bedrivs i Karlstad Innebandyarena och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I idrottsutbildningen ingår tre förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev har du tillgång till idrottshall, teorisal samt gym.

Karlstad Fria Läroverk har även sjukgymnaster som tar hand om dig om du skadas eller behöver program och rådgivning i din rehab.
Skolans målsättning är att varje år ta emot 12–14 elever jämnt fördelat mellan könen.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karlstad Fria Läroverk
Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

Karlstad Fria Läroverk 

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Undervisningen kännetecknas av ordning och reda samt genomtänkt...

Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Josefin
24 jun 2020

Är jättenöjd med min tid på Fria! Fanns en fin gemenskap mellan både elever och lärare. Att få kombinera det man tycker är allra roligast tillsammans med sina studier är ju dess...

Visa hela
Sponsrad