Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Om utbildningen

Idrottsutbildning, Innebandy på Karlstad Fria Läroverk

Träningen på Karlstad Fria Läroverks lokala idrottsutbildning i innebandy bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. 

Vi är certifierade av Svenska innebandyförbundet och samarbetar dessutom med Värmlands Innebandyförbund. Tillsammans med eleven och föreningen jobbar vi för att skapa en så optimal miljö som möjligt i förberedelserna för en framtid som elitidrottare.

NIU har huvudsakligt ansvar för innebandyspelarna inom sitt NIU-område, och eleverna som går där ska bedömas ha chans att tillhöra nationell elit som seniorspelare. Eleverna ges plats efter särskilda uttagningar. Våra uttagningar ligger i slutet av december eller i början av januari. En uttagningsdag arrangeras för tjejer och en dag för killar. De sökande som bedöms ha förutsättningarna erbjuds plats till skolans NIU-utbildning.

Tänk på att du måste göra en programansökan till skolan utöver din NIU-ansökan som du gör på Svenska innebandyförbundets webbsida. NIU kan kombineras med alla skolans program men på El- och Energiprogrammet och Teknikprogrammet får du ett personligt schema med ett specialupplägg för att kunna kombinera studierna med din idrottssatsning.

Träning

Träningen bedrivs i Karlstad Innebandyarena och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I idrottsutbildningen ingår tre förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev har du tillgång till idrottshall, teorisal samt gym.

Karlstad Fria Läroverk har även sjukgymnaster som tar hand om dig om du skadas eller behöver program och rådgivning i din rehab.
Skolans målsättning är att varje år ta emot 12–14 elever jämnt fördelat mellan könen.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Som boende i samma kommun som Karlstad Fria Läroverk söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.