Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 28 (år 1)
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik på Arlandagymnasiet

Teknikprogrammet på Arlandagymnasiet!

Teknikprogrammet passar dig som gillar problemlösning, matematik och fysik och vill följa med i den tekniska utvecklingen. Du kommer att få en bred behörighet efter studenten och kan därför välja bland högskoleutbildningar.

Inriktning Informations- och medieteknik

Med en inriktning på Informations- och medieteknik kommer du att få kunskaper i datateknik och medieteknik. Detta är utbildningen för dig som vill jobba som  programmerare, spelutvecklare eller ingenjör. Undervisningen kommer att vara varierad och bestå av teori och du kommer att få göra flera olika experiment och laborationer. Du kommer att få fördjupa dig i:

  • Webbapplikationer
  • Digitala medier
  • Programmering
  • Systemlösningar

Kombinera studierna med idrott

På teknikprogrammet på Arlandagymnasiet kan du kombinera dina studier med att välja till en nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll eller handboll, eller lokal idrottsutbildning (LIU) innebandy, ishockey eller e-sport.

Teknikprogrammet ger dig en bred behörighet att söka vidare till universitetet. Det finns idag en stor efterfrågan på välutbildade inom teknikområdet, väljer du att plugga vidare kommer du ha goda möjligheter till jobb. Du kan utbilda dig till:

  • Dataingenjör
  • Webbutvecklare
  • Spelutvecklare
  • Programmerare
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.