RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

NIU Ishockey på Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria Gymnasium ger dig möjlighet att satsa på ishockey samtidigt som du får en gymnasieutbildning.

Växjö Lakers Hockey & Växjö Fria Gymnasium har i september 2010 blivit godkända av Svenska Hockeyförbundet att bedriva idrottsutbildningen NIU.

NIU är en utbildning med större krav på skola/förening, där många klubbar som bedrivit/bedriver hockeygymnasier t.o.m säsongen 2010-2011 inte kommer få bedriva detta under samma utsträckning längre. Att vi fått denna elitcertifiering betyder att vi har en mycket bra verksamhet & utbildning att erbjuda. Som elev på hockeygymnasiet kommer du att få chansen till 3 st förmiddagspass/vecka, dessa pass är utöver de pass du genomför med laget på kvällen. På Växjö Fria Gymnasium väljer du något av våra fyra utbildningsprogram som möjliggör idrott. Varje program innehåller olika inriktningar och fördjupningar där du även skall välja en inriktning på ditt program. Ishockeyn är formellt sett ingen inriktning utan en del inriktning och en del fördjupning.

Idrottsinriktningen innehåller praktisk ishockeyträning 300 poäng (Idrotts specialisering 1, 2 och 3) och den teoretiska kursen Träningslära 1, 100 poäng. Idrottsinriktningen sträcker sig över alla tre gymnasieår.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Växjö Fria Gymnasium
Storgatan 82 C
35246 Växjö

Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria gymnasium är en fristående skola som erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesförberedande program. För dig som är idrottsintresserad erbjuder alla skolans program en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, fotboll och innebandy. Det finns även möjlighet att välja till en...

Läs mer om Växjö Fria Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad