Linköping Fria Läroverk – för studier och träning

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos Linköping Fria Läroverk kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning.

Så här arbetar skolan:

På Linköping Fria Läroverk arbetar man efter 3 T: Trygghet, Tydlighet och Träning.

Trygghet

Framgångsrika studier börjar med att det känns bra att gå till skolan på morgonen. Fria Läroverk ska vara trygga platser med bra sammanhållning mellan både elever och personal. Därför jobbar man mycket med aktiviteter utanför schemat som syftar till att ha roligt och trivs tillsammans. Det skapar trygghet. Trygghet ska också genomsyra lektionerna. På Linköping Fria Läroverk ska det vara arbetsro på lektionerna, eftersom det ses som en grundförutsättning för lärande. Det innebär att tydliga regler – och tydliga konsekvenser om dessa regler inte följs.

Tydlighet

Skolan är tydliga med vilka förväntningar som finns på elever och deras vårdnadshavare, precis som de kan ha förväntningar på skolan Det handlar exempelvis om att de är tydliga med vad som ska göras på lektionerna och inte minst hur det går för dig i dina studier. Det handlar både om uppföljning av dina studieresultat och hur du kan förbättra dig. Detta brukar kallas summativ och formativ bedömning, och de kompletterar varandra.

Träning

Om du regelbundet tränar och utmanar din kropp med pulshöjande träning, förbättrar du din hälsa. Här är forskningen entydig. Träningen gör hjärnan mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Kort sagt, kombinationen av studier och träning är oslagbar för att du ska få ut det mesta av dig själv. Därför uppmuntrar Fria alla elever att träna på skoltid, oavsett din nivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Linköping Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Linköping Fria Läroverk

Välkommen på Öppet hus!

Kom och träffa lärare och elever på Linköping Fria Läroverk.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-15
Datum:   2020-04-22

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Linköping Fria Läroverk.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Teknikringen 3
583 30 Linköping

laroverken.se

För att beställa information från Linköping Fria Läroverk, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.