Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Linköping Fria Läroverk
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 70 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 199,2) * statistik från 2017
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Fritid och hälsa på Linköping Fria Läroverk

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot träning, friskvård och ledarskap. Programmet passar dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, polis, övriga uniformsyrken, tränare, arbetsterapeut, personlig tränare och dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott. Under utbildningen lär du dig om anatomi, fysiologi, träningslära, idrottspedagogik, kost och träning. Du utvecklar din förmåga som idrottare, tränare och ledare genom både teoretiska diskussioner och praktiska övningar.

År 1 på Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Första året på Barn- och fritidsprogrammet (BF) med inriktning fritid och hälsa fokuserar du på grunderna inom hälso- och ledarskapsområdet. Med kurser som Lärande och utveckling och Träningslära upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke. I kursen Idrott och hälsa 1 och den valbara kursen Idrott och hälsa 1 Specialisering utvecklas du inom olika delar av idrottsområdet, både allmänt och inom din specifika idrott. Genom uppgifter och projekt upptäcker du och får en bred förståelse för branschen.

För dig som läser NIU:
I kurserna Idrottsspecialisering 1 och Tränings- och tävlingslära påbörjar du din väg mot Eliten. Genom uppgifter och projekt får du kunskap för att klara de krav som kommer ställas på dig som Elitidrottare. 

År 2 på Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Andra året på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid och hälsa förbereder du dig för ditt framtida yrkesliv med kurser som Fritids- och idrottskunskap och Hälsopedagogik. Du utvecklas i din roll som ledare, och genom fortsättning på kursen Idrott och Hälsa 1 Specialisering fördjupar dig ytterligare inom din specifika idrott. I kursen Träningslära 2 fördjupar du dina kunskaper ytterligare gällande träningens betydelse för prestation. 

För dig som läser NIU:
Du utvecklas i din roll som ledare, och genom kursen Idrottsspecialisering 2 utvecklas du ytterligare inom din specifika idrott. I kursen Tränings- och tävlingslära 2 fördjupar du dina kunskaper ytterligare gällande träningens betydelse för prestation.

År 3 på Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Tredje året på Barn- och fritidsprogrammet (BF), fritid och hälsa väljer du genom val av intresseområde och gymnasiearbete till stor del själv inom vilket område du vill specialisera dig. Beroende på vad du väljer sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och examen. För att uppnå verklig yrkeskompetens breddar du dig även med kurser som Massage och Kost och hälsa. Du kan välja mellan att fortsätta din idrottsspecifika utbildning via kursen Idrott och hälsa 2 Specialisering eller gå mot allmän högskolebehörighet.

För dig som läser NIU:
Tredje året på Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa handlar om att uppnå verklig yrkeskompetens. Därför breddar du dig även med kurser som Massage och Kost och hälsa. Via kursen Idrottsspecialisering 3 finslipar du dina kompetenser inom din satsning mot Elitidrotten. Du får även chansen att specialisera dig inom ett specifikt område genom valet av ämne till Gymnasiearbetet.

Efter gymnasiet

Arbeta inom idrottssektorn eller studera vidare mot exempelvis Lärare, Sjukgymnast, Polis eller Personlig tränare.

Träningstillval

Linköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Linköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Fotboll, Handboll och Innebandy.

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Linköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fotboll, Fäktning, Handboll, Innebandy och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Linköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Linköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Linköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Linköping Fria Läroverk

Teknikringen 3
583 30 Linköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Linköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: