Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Träning och ledarskap

Arlandagymnasiet, i Märsta
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 166,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 166,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet: Träning och Ledarskap på Arlandagymnasiet i Sigtuna

Ta dig dit du vill!

Är du intresserad av fysisk aktivitet och vill arbeta inom den växande hälsobranschen? Då är det barn- och fritids-programmet med inriktning fritid och hälsa på Arlanda-gymnasiet som du ska välja!

Utbildningen

Träning och ledarskap på Arlandagymnasiet är ett barn- och fritidsprogram med inriktningen fritid och hälsa. Utbildningen ger dig en yrkesexamen men självklart även behörighet för vidare studier på högskola och universitet. Ingen tidigare träningserfarenhet krävs men en vilja att testa nya saker och att gilla att röra på sig är egenskaper som krävs för att klara utbildningen. I utbildningen varvar du teoretiska studier i bland annat Fritids- och friskvårdverksamheter samt idrottskunskap med praktiska moment och fysik aktivitet. Under utbildningens gång får du möjligheten att ta PT-licens.

Plugga eller jobba efter gymnasiet

Personlig Tränare är ett yrke som etableras alltmer och som arbetsförmedlingen också nämner är det ett framtidsyrke. Människor idag blir alltmer hälsomedvetna och prioriterar därför att investera i sin egen hälsa i form av tjänster som en personlig tränare kan erbjuda. Efter barn- och fritidsprogrammet med inriktning träning och ledarskap på Arlandagymnasiet står många dörrar öppna! Du kan antingen välja att börja jobba direkt efter gymnasiet eller att studera vidare. Gillar du att leda och coacha andra människor till en sundare och mer hälsosam livsstil, då ska du läsa vårt program som kan göra dig till licensierad personlig tränare. Det börjar med din individuella utveckling och slutar med hur du kan vara kreativ inom ditt område även för andra.

Kombinera med idrott!

Du kan också kombinera dina studier med idrott.

  • NIU Handboll

  • NIU Fotboll

  • LIU E-sport

  • LIU Innebandy

  • LIU Ishockey

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Träning och ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Märsta

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Träning och ledarskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Träning och ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arlandagymnasiet
Vikingavägen 2
195 85 Märsta

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...

Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad