Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Vackstanäsgymnasiet
Programinformation
Stockholm, Södertälje
Antal elever: cirka 90 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 242,5
    (medelvärde: 265,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Fritid-och-hälsa-Vackstanäsgymnasiet
UItbildning med idrott och hälsa på schemat

Den här utbildning på Vackstanäsgymnasiet är det perfekta valet för dig som vill få yrkesutgången Personlig tränare och samtidigt bli behörig att söka till högskola och universitet. Här får du kunskaper om sambandet mellan träning, kost, hälsa och prestationsförmåga. I din utbildningen ingår även pedagogiskt ledarskap där du lär dig leda, organisera och inspirera andra.

Gymnasieutbildning till PT

På Vackstanäs blir du gymnasieutbildad PT (personlig tränare). Efter utbildningen kommer du kunna arbeta med människor, antingen som egen företagare eller som anställd på till exempel en friskvårdsanläggning. Du har också möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet genom att välja att läsa Engelska 6 som en av kurserna i ditt individuella val. (I poängplanen ser du de andra valbara kurserna.)

Utbildningen är inriktad mot att arbeta med personlig träning, men många elever ser det även som en bra grund för vidare studier mot exempelvis polis, brandman, idrottslärare, sjukgymnast, och naprapat.

Du kommer ha APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor. Det innebär att du under
en period i åk 2 och en period i åk 3 kommer att läsa kurser som är förlagda på en arbetsplats.

Styrketräningsinstruktör med licens som gäller inom hela EU

Sedan hösten 2012 ger Vackstanäsgymnasiet dig möjligheten att certifiera dig till styrketräningsinstruktör. Licensen är utfärdad av European Health & Fitness Association. Det är då skolan som står för utbildningen och materialet. Efter lyckat prov väljer du sedan själv om du vill betala administrationsavgiften för att erhålla licensen. Utbildningen ges i i samarbete med Trainers Academy (dotterbolag till Personal Training School).

Gå gymnasiet i fantastisk miljö

Vad tycker du om att paddla kanot, åka längdskidor eller långfärdsskridskor på idrottslektionerna?Eller träna i skolans idrottshus med gym, idrottshall och dansstudio? Det har du möjlighet till på Vackstanäsgymnasiet. Här finns en fantastisk miljö för träning och rekreation både utomhus och inomhus. Läs mer om skolan eller kom hit och upplev själv!

Träna ishockey, basket eller innebandy under gymnasiet

För dig som vill träna din idrott på skoltid kan Vackstanäsgymnasiet erbjuda tre alternativ:

Skolan erbjuder nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i ishockey, innebandy och basket.

Inom NIU Ishockey samarbetar man med SSK (Södertälje Sportklubb). Läs mer om NIU Ishockey här

NIU basket sker i samarbete med SBBK. Läs mer om NIU Basket här

NIU Innebandy sker i samarbete med Telge SIBK. Läs mer om NIU Innebandy här

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Vackstanäsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet-Södertälje

Vackstanäsgymnasiet ligger på kort avstånd från Södertälje och du tar dig enkelt hit med bussen som har anpassat sin tidtabell efter lektionstiderna. Kommer du från en annan ort så har gymnasieskolan ett internat, där du kan bo i veckorna.  Skolan...


Läs mer om Vackstanäsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet
151 66 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.vackstanas.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Vackstanäsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: