Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Malmö Fria Läroverk
Programinformation
Malmö
Antal elever: 24 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 195,8) * statistik från 2017
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Idrott och ledarskap på Malmö Fria Läroverk

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot träning, fysiologi och idrottsledarskap. Programmet passar dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, tränare, gyminstruktör, förskollärare, arbetsterapeut eller fritidsledare och dig som vill kunna elitsatsa inom din idrott. Under utbildningen lär du dig om anatomi, fysiologi, träningslära, idrottspedagogik, kost och hälsa. Du utvecklar din förmåga som idrottare, tränare och ledare genom både teoretiska diskussioner och praktiska övningar.

År 1 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Hälsa och ledarskap

Första året fokuserar du på grunderna inom hälso- och ledarskapsområdet. Med kurser som Hälsopedagogik och Träningslära upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke. Genom uppgifter och projekt upptäcker du och får en bred förståelse för branschen.

År 2 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Hälsa och ledarskap

Andra året på förbereder du dig för ditt framtida yrkesliv med kurser som Fritids- och idrottskunskap, Kommunikation och Pedagogiskt ledarskap. På Barn- och fritidsprogrammet (BF), Hälsa och ledarskap utvecklas du i din roll som ledare, och beroende på dina individuella val kan du fördjupa dig inom en speciell idrott, eller ledarskap och hälsa som yrke.

År 3 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Hälsa och ledarskap

Tredje året på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Hälsa och ledarskap väljer du genom fördjupningskurser, individuella val och gymnasiearbete till stor del själv inom vilket område du vill specialisera dig. Beroende på vad du väljer sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och examen. För att uppnå verklig yrkeskompetens breddar du dig även med kurser som Fritids- och friskvårdsverksamheter samt Människors miljöer.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Fria Läroverk

Malmö Fria Läroverk – för studier och träning

Malmö Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Skolan brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Malmö Fria Läroverk är övertygad om att det är...


Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Fria Läroverk

Stadiongatan 25
217 62 Malmö

 Visa telefonnummer
malmo.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Malmö Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information