Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Norrköping Fria Läroverk
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 180,0) * statistik från 2017
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Hälsa och fritid på Norrköping Fria Läroverk

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot träning, fysiologi och idrottsledarskap. Programmet passar dig som vill arbeta som idrottslärare, sjukgymnast, polis, tränare, arbetsterapeut, gyminstruktör eller inom övriga uniformsyrken. Programmet passar också dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott. Under utbildningen lär du dig om anatomi, fysiologi, träningslära, idrottspedagogik, kost och träning. Du utvecklar din förmåga som idrottare, tränare och ledare genom både teoretiska diskussioner och praktiska övningar. Du tränar något under skoltid i stort sett varje dag och förbereder dig för en aktiv framtid.

År 1 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid & hälsa

Första året på Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa fokuserar du på grunderna inom inom hälsa och träningslära. Med kurser som Kost och hälsa och Träningslära 1 upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke. Genom uppgifter och projekt upptäcker du och får en bred förståelse för branschen. Här påbörjar du träningen inom din valda idrott.

År 2 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid & hälsa

Andra året på Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa förbereder du dig för ditt framtida yrkesliv med kurser som Fritids- och idrottskunskap och Fritid och friskvårdsverksamheter. Du startar utvecklingen av i din roll som ledare med grunden i din egen idrott. Här gör du även valet om du vill rikta din utbildning mot högskolestudier med kurser som Naturkunskap, Historia eller Engelska 6.

År 3 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid & hälsa

Tredje året på Barn- och fritidsprogrammet, fritid och hälsa väljer du genom val av intresseområde och gymnasiearbete till stor del själv inom vilket område du vill specialisera dig. Beroende på vad du väljer sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och examen. Här spetsar du din ledarkompetens med kurser som Pedagogiskt ledarskap, Aktivitetsledarskap och Kommunikation för att du ska vara väl förberedd och självsäker oavsett om du startar ditt yrkesliv eller söker till högskolan.

Efter gymnasiet

Efter tre år på Fria Läroverken kan du börja arbeta med träning och hälsa inom gym eller friskvårdsinrättningar. Din yrkesutgång är Personlig tränare. Du kan även studera vidare inom verksamhetsområdet, t.ex till idrottslärare eller sjukgymnast.

Träningstillval

Norrköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Norrköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Crossfit och Fotboll.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Norrköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Norrköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrköping Fria Läroverk

Kvarngatan 34
602 40 Norrköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Norrköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: