Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Arlandagymnasiet, i Märsta
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 166,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 166,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet: Risk och säkerhet på Arlandagymnasiet i Sigtuna

Ta dig dit du vill!

Vill du arbeta inom bevakningsbranschen?? Är du intresserad av människors säkerhet i samhället och risker som kan uppstå? Du drömmer kanske om att arbeta som polis, militär eller väktare? Då är det Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Socialt arbete på Arlandagymnasiet som du ska välja!

Utbildningen Säkerhet och bevakning på Arlandagymnasiet är ett Barn- och fritidsprogram med inriktningen Socialt arbete. Utbildningen ger dig en yrkesexamen men självklart även behörighet för vidare studier på högskola och universitet.

Utbildningen

Teoretiska studier i bland annat psykologi, socialt arbete och kommunikation varvas med praktisk yrkesträning med auktoriserat bevakningsföretag på fältet där du får undervisning av personer som till vardags arbetar inom bevakningsbranschen.

Väktarutbildningen hålls i nära samarbete med branschen och möjligheten till jobb efter utbildningen är mycket god. För att kunna genomgå utbildningen finns uppställda krav på lämplighet. Efter avslutad utbildning erhåller du som elev utbildningsbevis och praktikintyg, vilka ökar dina chanser till ett bra jobb direkt efter gymnasiet. För elever som studerar till grundläggande högskolebehörighet och uppnår examen med högskolebehörighet delar branschen ut ett utbildningsstipendium.

Kombinera med idrott!

Du kan också kombinera dina studier med idrott.

  • NIU Handboll
  • NIU Fotboll
  • LIU E-sport
  • LIU Innebandy
  • LIU Ishockey
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Märsta

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arlandagymnasiet
Vikingavägen 2
195 85 Märsta

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...

Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad