Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Arlandagymnasiet
Programinformation
Märsta
Antal elever: cirka 50 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 112,5
    (medelvärde: 173,1) * statistik från 2022

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet: Risk och säkerhet på Arlandagymnasiet i Sigtuna

Ta dig dit du vill!

Vill du arbeta inom brand- och räddningsbranschen? Är du intresserad av människors säkerhet i samhället och risker som kan uppstå? Du drömmer kanske om att arbeta som polis, militär, väktare eller brandman. Då är det Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Socialt arbete på Arlandagymnasiet som du ska välja!

Utbildningen Risk och säkerhet på Arlandagymnasiet är ett Barn- och fritidsprogram med inriktningen Socialt arbete. På programmet kan du välja mellan profilerna Väktare eller Brand och räddning. Utbildningen ger dig en yrkesexamen men självklart även behörighet för vidare studier på högskola och universitet.

Utbildningen

Teoretiska studier i bland annat psykologi, sociologi och kommunikation varvas med praktiska övningar på fältet där du får undervisning av personer som till vardags arbetar inom bevakningsbranschen eller räddningstjänsten.

Inriktning Väktare

Väktarutbildningen hålls i nära samarbete med branschen och möjligheten till jobb efter utbildningen är mycket god. För att kunna genomgå utbildningen finns uppställda krav på lämplighet. Efter avslutad utbildning erhåller du som elev utbildningsbevis och praktikintyg, vilka ökar dina chanser till ett bra jobb direkt efter gymnasiet. För elever som studerar till grundläggande högskolebehörighet och uppnår examen med högskolebehörighet delar branschen ut ett utbildningsstipendium.

Inriktning Brand och Räddning

Brand och räddning sker i samarbete med branschen, och du kommer efter avslutad utbildning ha en god inblick och förståelse för vad brand- och räddningsarbeten innebär inom kommunal räddningstjänst. Kunskaper om exempelvis hur man kan förebygga vardagsolyckor och förhindra brandförlopp är kunskaper som är värdefulla oavsett vad ditt framtida yrke blir! Utbildningen ger dig möjlighet till att bli deltidsbrandman om du har ett körkort. 

Kombinera med idrott!

Du kan också kombinera dina studier med idrott.

  • NIU Handboll
  • NIU Fotboll
  • LIU E-sport
  • LIU Innebandy
  • LIU Ishockey
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information