Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Karlstad Fria Läroverk
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 80 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,5
    (medelvärde: 230,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-03
2021-01-20
2021-01-28
Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Fritid & hälsa på Karlstad Fria Läroverk

På Barn- och fritidsprogrammet får varje elev kunskaper inom ledarskap, hälsopedagogik, fritid och friskvård, psykologi och kommunikation. Programmet genomsyras av träning och alla elever har möjlighet till att träna minst två förmiddagar i veckan oavsett om du är aktiv i en idrottsförening eller bara gillar att träna och må bra. I utbildningen ingår 15 veckors praktik och programmet passar dig som exempelvis vill arbeta som idrottsledare, personlig tränare/instruktör, polis, lärare eller sjukgymnast. Programmet riktar sig även till dig som vill satsa helhjärtat på din idrott som elitidrottsutövare.

År 1 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid & hälsa

Under första året på Barn- och fritidsprogrammet (BF) med inriktning fritid och hälsa läser du studieförberedande ämnen och lär dig hur du tillgodogör dig kunskap på ett framgångsrikt sätt. Du bekantar dig med din framtida yrkesbransch genom ditt yrkesval och handledning av branschkunniga lärare. Utbildningens arbetssätt lägger särskilt fokus vid de yrkeskompetenser som anses viktiga för din yrkesutgång. Under två förmiddagar i veckan har du möjlighet att ägna dig åt ditt idrottande eller den träning du inte vill vara utan.

År 2 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid & hälsa

Under andra året på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid och hälsa väljer du om du vill tillgodogöra dig en högskolebehörighet genom fördjupande kurser. Du bekantar dig ytterligare med utbildningens huvudspår Fritid och hälsa och du inleder den APL (arbetsplatsförlagt lärande) som hjälper dig omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik. I skolan arbetar du teoretiskt såväl som praktiskt och en stor del av undervisningen sker utanför skolans lektionssalar. Du fortsätter att idrotta och träna två gånger i veckan.

År 3 på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid & hälsa

Under tredje året på Barn- och fritidsprogrammet (BF), Fritid och hälsa, sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning genom ditt val av gymnasiearbete och intresseområde. En väsentlig del av din skoltid spenderar du på din praktikplats som kan vara kopplad till ditt gymnasiearbete om du så önskar. I de ämnen du läser fördjupar du din yrkeskompetens. Du kan tillgodogöra dig särskild behörighet till universitetet eller/och fortsätta med ditt idrottande.

Efter gymnasiet

Utbildningen leder till yrken som idrottsplatspersonal, badpersonal, personlig tränare, idrottsledare och elitidrottsutövare. Utöver dessa kan du på BF skaffa dig högskolebehörighet och även en särskild behörighet till universitetet som bl.a. gör det möjligt för dig att studera till lärare, sjukgymnast, polis eller brandman.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet är en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Du erbjuds även möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet om du vill studera vidare efter examen. 

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Som brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Fria Läroverket är övertyg om att det är viktigt...


Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk

Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Karlstad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: