Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Linköping Fria Läroverk
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 252,7) * statistik från 2017
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Linköping Fria Läroverk

Vårt Naturvetenskapsprogram kännetecknas av att utbildningen bedrivs verklighetsnära. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med laborationer, workshops, studiebesök och exkursioner. Vi gör detta för att förbereda dig för studier på universitet och högskola där förmågan att kunna tillämpa de teorier du lärt dig är avgörande för att nå resultat.

Utbildningen år för år

Som sagt så har Linköping Fria Läroverk inspirerats av kända forskare och vetenskapsmän när man utformat naturvetenskapsprogrammet och de har fått äran att namnge de olika läsåren på programmet.

År 1 – Newton vs. Linné

Första året kickstartar med en exkursion till Omberg ekopark där du och dina klasskamrater får gå i Linnés fotspår och bland annat dokumentera flora och fauna inom kursen biologi. Inne i klassrummet ligger fokus på ämnen som matematik, biologi och fysik och inom just fysik stöter du på Newton och hans modeller kring rörelse, krafter och energi. 

Matematik är en viktig och stor del av naturvetenskapsprogrammet och tempot kommer att vara högt under hela utbildningen.

Under hösten åker klassen iväg på ytterligare en exkursion där ni får ta prover, göra jämförelser kring biotop, berg och vatten. Under vintern genomförs ett projektarbete som kallas för ”MekanIT” där ni får praktisera olika teorier inom fysiken.

År 2 – Marie Curie

Visste du att Marie Curie är den enda kvinnan som vunnit nobelpriset två gånger? Det är gott nog för att få ett läsår uppkallat efter sig väl? Priserna hon vunnit har varit inom kemi och fysik och under andra året kommer laborationen att introduceras på allvar och du och dina klasskompisar tar steget in i kemilabbet.

Under året kommer ni också arbeta med projektarbeten inom väder och klimat samt kärnfysik.

År 3 – Alfred Nobel

Det tredje och sista året ska stå för spetsen inom modern naturvetenskap och vem bättre att representera det än mannen som nobelpriset är uppkallat efter – Alfred Nobel. Under det här året får du läsa fördjupningskurser inom alla naturvetenskapliga ämnen och fokus ligger på att du ska få tillämpa de kunskaper du fått med dig inom olika teman. År tre präglas också av mycket eget ansvar och att du får vara med och influera lektionernas upplägg.

Träningstillval

Linköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Linköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Fotboll, Handboll och Innebandy.

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Linköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fotboll, Fäktning, Handboll, Innebandy och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Linköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Linköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Linköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk

Teknikringen 3
583 30 Linköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Linköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: