Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Linköping Fria Läroverk
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 110 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 224,0) * statistik från 2017
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap och idrott på Linköping Fria Läroverk

Det som är speciellt med vårt Samhällsvetenskapsprogram är att innehållet i de kurser du läser anpassas till vad som händer i omvärlden. På så vis blir utbildningen alltid aktuell och relevant. Under dina tre år på programmet kommer du genom en rad olika kurser träna på att läsa, skriva, analysera och tänka kritiskt med syftet att du ska vara väl förberedd för vidare studier efter gymnasiet.

År 1 på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap

Första året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap lägger du grunden för din framtid med högskoleförberedande kurser och kurser inom idrottsområdet. I kursen Idrott och hälsa 1 och den valbara kursen Idrott och hälsa 1 Specialisering upptäcker du olika delar av idrottsområdet, både allmänt och inom din specifika idrott. Genom uppgifter och projekt får du en bred förståelse för idrott som yrkes- och studieområde.

För dig som läser NIU:
I kursen Idrott och hälsa 1 upptäcker du olika delar av idrottsområdet. I kurserna Idrottsspecialisering 1 och Tränings- och tävlingslärakurserna får du tillgodose dig kunskaper, både praktiskt och teoretiskt som utgör en bra grund för din fortsatta satsning mot Elitidrotten. Genom uppgifter och projekt får du en bred förståelse för idrott som yrkes- och studieområde.

År 2 på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap

Andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap fortsätter du att utvecklas i rollen som ledare inom idrottsvärlden. Med kurser som Ledarskap och organisation samt fortsättning på
Idrott och hälsa 1 Specialisering fördjupar du dig ytterligare inom din specifika idrott och även i din roll som ledare.

För dig som läser NIU:
Med kurser som Ledarskap och organisation får du utvecklas inom din roll som ledare. Du fortsätter att göra framsteg inom din idrott i kursen Idrottsspecialisering 2 och få fördjupar dina teoretiska kunskaper i kursen Tränings- och tävlingslära 2.

År 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap

Tredje året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap läser du både breddande och fördjupande kurser inom bland annat Psykologi, Filosofi samt Pedagogiskt ledarskap. Via den valbara kursen Idrott och Hälsa 2 Specialisering utvecklas du ytterligare inom din specifika idrott och genom val av gymnasiearbete formar du din egen utbildning.

För dig som läser NIU:
Genom val av gymnasiearbete formar du din utbildning och I kursen Idrottsspecialisering 3 finslipar du dina kompetenser inom din satsning mot Eliten.

Träningstillval

Linköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Linköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Fotboll, Handboll och Innebandy.

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Linköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fotboll, Fäktning, Handboll, Innebandy och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Linköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Linköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Linköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Linköping Fria Läroverk

Teknikringen 3
583 30 Linköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Linköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: